1. 1.
    +26 -2


    Windows 1.0



    Windowsların atası olan windows 1.0 oldukça grafik bakımından yoksundu programlar ve uygulamlar o zamanki mac os system 4.0 ın gerisindeydi.Tek avantajı renkli olmasıydı onun dışında basit uygulamalar ve reversi adında bir oyun vardı





    Windows 2.0



    Mac OS a oldukça benzeyen işletim sistemi.Hatta dava bile açıldı benzediği için.Bu Windows diğer üreticilerin ilgisini çeken ilk Windows tu ki pencereleri düzenleyebilme özelliğide vardı.Windows 2.0 386 desteğiyle herkesin dikkatini çekti.





    Windows 3.0



    Windows un ilk başarılı sürümü.Artık grafikler düzelmiş ve güçlenmişti ki çok fazla hata ve bug içeriyordu.Bu yüzden pek popüler olamadı.Ayrıca multimedya destekli bir sürümüde çıkmıştır.





    Windows 3.1



    Grafiksel açıdan Windows 3.0 la tamamen aynıdır.Fakat internet desteği ve bug fixler sayesinde çok başarılı olmuş ve popülerlik kazanmıştır.





    Windows NT 3.x



    Windows ms-dos tabanlı olmayan yeni teknolojiyi sundu ki 3 farklı sürümü 1 başlıkta topladım çünkü üçü birbirine benziyor.Windows 3.1 ile farkı pek fazla olmadığından popüler olamadı.





    Windows 95



    Windows un o dönem Nirvana ya ulaştığı an.Başlat menüsü ,görev çubuğu,sağ tık,internet explorer ve dahası ile gerçekten mükemmel bir sürümdür ve evlerimize kadar ulaşabilmiştir.





    Windows NT 4.0



    Buna Windows 95 in NT hali diyebiliriz.





    Windows 98



    internetin önem kazandığı ilk Windows.Windows 98 daha çok internet tabanlı yenilikler getirmiştir.





    Windows 2000



    NT nin yükselişi.MS-DOS un çöküşü.Windows 2000 NT teknolojisinin o dönemki Nirvana sıydı ki Windows 2000 çok popüler oldu.Türkçe desteğininde önemli payı var.





    Windows Me



    MS-DOS un yıkılışı.Resmen bir yıkılış ve bir hata olarak görülen windows sürümü aslında pekte kötü değildi internet Oyunlar gelişmis media player gibi özellikler gölgede kaldı.





    Windows XP



    Nirvananın ötesine gelen işletim sistemi.Windows a sayısız özellik ve capcanlı bir tema ekleyen XP yıllar geçmesine rağmen hala kullanılıyor.





    Windows Server 2003



    Özetlemek gerekirse Serverler için Windows 2000 temalı XP





    Windows Vista



    Tarihi Hata!Driver uyumsuzluğu ve zamanına göre tuhaf temasıyla kullanıcıları resmen windowstan soğutan işletim sistemi.Bunun herşeyi baştan hata.





    Windows Server 2008



    Serverlar için harika bir işletim sistemi.





    Windows 7



    Windows Vistaya benzesede windows vista nın bütün hataları düzeltilmiş ve adam gibi yapılmıştır.Çok popülerdir.





    Windows Server 2012



    Windows Server 2008 ile Windows 8 in karışımı





    Windows 8



    Başlangıç ekranı,metro ve bunlar gibi birçok yeni ama karmaşık özellikler ekleyen ve eski windows lara meydan okuyan windows sürümü.





    Windows 8.1



    Windows 8 in hatalarını az da olsa düzelten Windows Sürümü





    Windows Server Technical Preview



    Windows 10 un serverlar için olan versiyonu.Windows 10 özellikleri yarım yamalak eklenmiş.Henüz fazla bişey söylemek için çok erken.Daha teknik önizleme.





    Windows 10 Techinal Preview



    Windows un en yeni sürümü.Başlat menüsü,metroyu pencere çalıştırma.Tek mağaza gibi inanılmaz özelliklere sahip sürüm.Henüz fazla bişey söylemek için çok erken.Daha teknik önizleme.




    Windows 10 hakkında en son haberler için
    (bkz: build build windows 10

    Devam Edecektir Bekleyiniz
    ···
   tümünü göster