/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    gereksizlikten kastım dünyamızla sınırlı değil gençler bu üzerine yeni düşündüğüm bir konu diğer insanların bu konudaki görüşlerini merak ediyorum.

    yaşadığımız evren bir nedensellik evreni. olan herşeyin bir etkisi ve bu etkiye karşı doğan bir tepki vardır. elbette bu bahsettiklerim fiziksel nedenler. düşünsel anlamda bir nedensellikten bahsetmiyorum. ancak bunca gereksiz şeyin var oluşu insanlığın varlığından çok bağımsız ve gereksiz. eğer kutsal kitaplarda belirtildiği gibi insanlar dünyaya ya da evrene sınanmak için gönderildiyse tanrının dünyayı yaratma nedenine bir cevap buluyoruz. ancak diğer pek çok gezegen, yıldız, sistemler vs. bunlar neden var. insanlık evrene göre çok genç bir tür ve insanlık yaratılana kadar varolup yokolmuş yüzlerce nesne söz konusu. hala ışığını bile görmediğimiz varlığından bile haberdar olmadığımız cisimler var ve pek çoğu biz henüz var olmadan dahi önce yok oldu. peki bütün evren insanlar için yaratıldıysa insanlar var olmadan önceki evrenin ne gibi bir amacı var.

    yok.

    tanrının nedensellik ilkesine aykırı bir durumdur. yarattığı evren bir nedensellik evreni ise ve bu evrenin yaratılış amacının da insanlar olduğu kabul edilirse insanların varlığından önceki durumların hepsi gereksiz.bu da tanrının kendisiyle çelişmesi anldıbına gelir.

    görüşlerinizi bekliyorum. kusura bakmayın seviye biraz yükseldi gib.
    ···
   tümünü göster