/i/Tespit

  1. 1.
    +2
    Fortçuluk nereden geliyor ?

    Fort: Fransızca frotter 'Sürttürmek, değdirmek'ten. Kalabalık kamu taşıtlarında, başkalarına sürtünme, önünü sürttürme eylemi. (istanbul'daki eski halk otobüslerinin markası olarak bilinen Ford'dan geldiğini ileri sürenler de vardır.)

    Fort atmak: Fort eylemini yapmak. Fort yapmanın kabul edildiğini hissederek, fırsattan yararlanıp yankesicilik yapmak.

    Fortçu:Taşıt araçlarında kalabalıktan yararlanarak başkalarına sürtünen, sarkıntılık eden kimse, kertici. Fort yapma hilesiyle yankesiciliği adet edinmiş kimse, hırsız.

    Fortçuluk lafı erkeklerin kadınlara arkadan yapışması ve biraz cinsel hazzın duyulması olayıdır.

    Fortçuluğa Giriş

    Fortçuluk eylemi erkeğin yada kadının istediği her yerde yapabildiği, ve normal bir kadınla/erkekle birlikte olmaktan daha fazla insana haz verir. Eğer o gün şanslıysanız bir kaç kadınla/erkekle birlikte olabilirsiniz. Rahat bir fortçuluk için sadece bir tek gereksiniminiz vardır oda tıkış tıkış olmuş bir otobüs, tren,vapur veya kalabalık bir çarşı saati, sonu ve başı belli olmayan bir kuyruk ve aklınıza gelebilecek heryer. Sadece kalabalık olmak şartıyla.

    Fortçuluk en iyi nerelerde yapılır ?

    Fortçular için istanbul dünyanın en verimli şehirlerinden biridir. Hem otobüsler hem de trenler her zaman tıkabasa doludur. Hatta bazen şehir hatları vapurları bile verimli bir ortam sunmaktadır.

    Hiç şüphesiz en iyisi otobüslerdir. Çünkü bir talihsizlik anından kaçma imkanı vardır. Biraz dayak falan yeseniz de ilk durakta inerek ortadan kaybolabilirsiniz. Ama trende ve şehir hatları vapurlarında bu çok zordur.

    Vapurda ancak mesleği icra için ideal yer iniş zamanlarıdır. iskelelerde sıkışıklıkta fort çekmek kolaydır. Kendiliğinden oluyormuş gibi olur.

    En verimli hatlar

    Eskiden beri en verimli hatlar Dolmabahçe'den geçenler, Şişhane'den inip çıkan otobüslerdir. Ama Hacıosman Bayırı'ndan Boğaz'a giden otobüsler, Beşiktaş Ihlamur üzerinden çalışanlar da iyidir. Bizden eskiler Sirkeci-Cağaloğlu'nu severlerdi, kısa ama yokuşlu ve dönemeçli bir hat. Şimdi istanbul büyüdü ama iyi yokuşlu yerlerin bir kısmını minibüsler kapmış. Minibüste ayakta yolcu olsa da iki büklüm bu işin tadı çıkmıyor.

    Sosyetik kadınlar ilginzi çekiyorsa Taksim-Şişli arası en ideal olan hattır. Oradaki otobüslerde iyi kokan kadınlar çok oluyor.

    Fortçular bazen çok düz yolda ve otobüs fazla kalabalık değilse hızlarını alamayıp şoföre ' Baba bir fren çek' diye bağırırlar. Fren işi kolaylaştırır, samimiyeti, muhabbeti arttırır. Düz yolda da fortçuluk iyidir. Zaten bizim otobüsler hurda, amortisörleri arızalı. Zıp zıp zıplayarak gidiyorlar.

    Tercih edilen taşıtlar

    Daha çok eski otobüsler çok daha iyiydi. Onlarda vites kolay geçmezdi. ikide birde otobüs tökezler gibi olurdu. Bir durur, bir kalkar, iyi gelirdi. Sonra Leyland marka otomatik vitesli otobüsler geldi. Şoförler bu otobüslere kolay alışamadı. Onlarda da sık sık ani frenler yaparlardı. O zaman iyi olurdu ama sonra otobüsleri öğrendiler. Leylandlar'ın zevki kalmadı.

    Bussing otobüsler onlarda bırak kendini, fortu otobüs çeksin. inleye inleye yokuş çıkarlar, 3 dakikalık yokuşu 10 dakikada zor tırmanırlar, ikide birde öne arkaya sallanırlardı. Ama o otobüsler ne yazık ki artık yok. (alıntı)
    ···
   tümünü göster