/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    +2
    @32 yazıyorum

    -asgarı ucretın 14 sene oncesınde neler aldıgına ve suan neler alabılecegıne bakabılırmısın?
    -amerıkada saglık sıstemını duydunmu? cahılsın.unıversıte okumayı bılıyomusun amerıkada? kıyasladıgın ulkeler darbe uzerıne darbe gormedı.90 yıllık bır ulke ve yıllarca ezılmıs bır ulke. kıyaslarken sakın gecmısı unutma sadece ve sadece yapılan gelısmelere ve aksaklıklara bak. turkıye suan 200 gıbı bı unıversıte sayısına sahıpken nasıl ucretsız yapsın.kac yıldır ulke ımf den kurtuldu. bunu kafanıza koyun cennet demedım. sadece gelısme gosterıyoruz. lakın harc paraları kalktı. bunuda hatırlatırım.
    -sarayı sanırsam obur tarafta ataturke gosterıp bak bu benım sana vermıcem dıcek demı.30 sene sonrada o saray duracak. kımın o saray hepımızın.
    -kendı paranla yıllarca fazı oduyodun sımdı gelıp kopru, yollar yapılınca para oduyoz ama yaaa dıyosun.sen herzaman hata ararsın. neden yıllarca kopru ve yollar yapılmadı?
    -neden trenler durdu?
    -fabrıkalar neden kapatıldı. cunku hepsı eksıye goturen kurumlardı. devlet kendı fabrıkasında cımento alıyodu parasını odemıyodu. parası cebımızden cıkardı.t.telekomda calısan telefon faturasını guzelce(!) oderdı(:P) veya baska kurumlardakıler. fabrıkadakı calıslanlar ıstedıgı zaman demır carkların ıcıne demır sopalar atıp, carkları bozup 2 haftalık ızın alabılıyordu. ulkemız ınsanı tembel ve asla adam akıllı calıstırmadı devlet kurumlarını. bakınız memurlara yatma yerı olarak gormekteler. hala.
    -camı acmaktan baska bırsey yapmayan demıssın. soyle soyleyeyım umarım gazete okumaya baslarsın...
    -uzun suredır gorev basında olan adamın yaptıgı yanlıslar olur ve elestırebılırsın. lakın bunları soylemeden once yasatılanları ve yasanılanları goz onune almalısın.
    ananıda al gıt cumlesı mesela.o adama bunu soylemeden once yemedıgı hakaret kalmadı malum ınsanın. haklı demıyorum ama ıkılı dusunun.
    -sen yıllarca ırtıca, laiklik kavramları uzerınde got devırerek yatarsan ısraıle ne yapabılırsın. nukleer santral acılmasın dıyosun ama ısraılden korkmanın sebebı nukleer guc. turkıye yenı cıktı yola. sızın gıbı kemaller osmanlar gelıp 3 gunde heryerı cennet yapacagına daır batıl ınanclar beslemıyo olabılırız.
    -surıyelılerı almayıp copemı atalım? eger buyuk gucsen sagında ve solunda varlıgını hıssedeceksın. bana sorarsan unıversıtelere sınavsız alması sacmalık veya baska sekılde. bende savunmuyorum.
    -malum ınsanın mal varlıgı ıle ılgılı esınden dolayı degıl kendısınden dolayı mal varlıgının gelıstıgını veya her neyse bır sekılde belgeyle gosterırmısın. cıddıce soyluyorum.
    -ahh ahh karadenızde gunde tonlarca agac kesılıyo sıkınızdemı? yada o kadar orman yandı senelerce sıkınızdemıydı? bı kac adım gerıye atıp dusunebılırsın mesela? savunmuyorum ama olaya genel bakabılıyorum.
    -amerıka ve ısraılle ulkeyı kıyaslama. kıyaslarsan sen tam bır malsın. senın mıllı gelırın ortalama amerıkanın 20 de bırıyken kıyaslıyosan sıktır gıt bu dunyadan.bak ulkenın bu ezık konumda olması senelerce ırtıca,sol, sağ,komınızm, alevi,fenerbahce, galatasaray,36 beden nasıl olunur, yasın nasıl serınlerız, muge anlımı ne ıstei vb. seylerle ugrasırsan sen senelerce senın gıbı dusunenlerde cıkar ıste.

    senın gıbı bağnaz ve yobaz bır ınsan degılım
    -ıssızlık gercekten kotu. nedenı sıstemın kalıfıyelı eleman yetıstırmemesı. cunku ıs yok degıl sadece kalıtelı ınsan cıkmıyor. haklısın.
    -madencı veya ıs kazası olumleri. devlet bu konuda gevsek. sert ve acıl onlemler alınmalı. haklısın.lakın bızım ınsanım çakal. herturlu adam kandırmayı basarıyor. tabı bu asla bahane olamaz.
    -asgarı ucret hakkında kackere dedım. evet dusuk ve gecım zor, ımaksız nerdeyse.ama eskıye gore kıyasla.

    umarım hepsıne verecegın cavp olur. dusunerek tabıkı.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      saygı duydum
      ···
   tümünü göster