1. 26.
    +1
    Tanrı insanı neden yarattı?

    Şahsen ben Allah'a inanıyorum. Kendime göre kanıtlarım ve beni inanmaya itecek şeylerim var. Bunlar tartışılır, ama önemli bir nokta hep boşlukta kalıyor. Biz neden yaratıldık?

    Bizlerin var olduğu yadsınamaz bir gerçek tıpkı 2+2 nin 4 etmesi gibi. (2+2, 5 etmez bu dünyada. Eder diyen varsa babaannesine selamlar.) eğer tanrı vardır diyorsan da, tıpkı 2+2 nin 4 ettiğine inanman gibi tanrıyada inanman gerek. Neredeyse her dinde de bu tanrı ( veya tanrılar), ortak bir takım özelliklere sahip, mesela islamda, Allah her şeye gücü yeten, her şeyin mutlak yaratıcısı ve her sıfatın optimum noktasıdır. Bu inançtan yola çıkarak sorduğum sorunun cevaplarını değerlendirmek gerekli.

    internet'te bulduğum cevaplar genelde tanrının tanrılık sıfatına aykırı. Adamlar demiş ki, efendim bir ressam neden resim yapar? çünkü yeteneklidir ve bu yeteneğini göstermek ister, tanrı da bizleri bu benzer sebepten yarattı.
    Eğer tanrı bu yüzden yarattıysa, tanrı beğenilmeye ihtiyaç duyan, pohpoh isteyen bir insandan farksız. O zaman tanrı mükemmel değil ama sen tanrı mükemmel demiştin. O zaman sen ve tanrın çeliştiniz ve çelişkili bir tanrı var olamaz.
    Bu en genel cevapdı.
    islama göreyse Allah cinleri ve insanları ona ancak kulluk etsinler diye yaratmış(zariyat,56).Ancak tanrı kulluğa muhtaç mı da böyle bir şey demiş?
    Sorular çok. Ben islama(selimden (s-l-m) gelir ve barışa teslimiyet demektir) inanıyorum. Benim için göz ardı edemiyeceğim gerçekler var. Ancak yaratılışın sebepleri benim için bir bilinmez. Bence bunları ancak inanan ve inanmayan insanların farklı eleştirileriyle bulabiliriz. Sadece biraz akletmek gerek.
    ···
   tümünü göster