1. 1.
    0
    nesne yönelimli programlama (nyp), kısacası, bir bilgisayar programlama yaklaşımıdır. bu programlama yaklaşımı günümüzde bir çok programlama dili tarafından desteklenmektedir.

    nesne tabanlı(yönelimli) programlama ilk olarak 1960'lı yılların sonuna doğru ortaya çıkmıştır. bir çok programlama gibi bu yaklaşımda o dönemlerde oluşan bir programlama bunalımdan çıkmıştır. yazılımların karmaşıklığı ve boyutları sürekli artıyor olması, bununla beraber nitelik düzeyini değiştirmemek için gerekli olan bakımın maliyeti, zaman ve çaba olarak daha da hızlı artıyor olmasınında etkisiyle çözüm olması için geliştirilmiştir. nesne tabanlı(yönelimli) programlamayı bu sorunlara karşı en büyük çözüm haline getiren en önemli nedeni ise yazılımda bireyselliği benimsemesidir.

    nyp'nın bireyselliğinin altında yatan ana düşünce, her bilgisayar progrdıbının (izlence), etkileşim içerisinde olan birimler veya nesneler kümesinden oluştuğu varsayımıdır. burda bulunan neslerin her biri hem kendi içinde verileri işleyebilir hemde içerisinde bulunan diğer nesneler ile çift yönlü bilgi alışverişi sağlayabilir olmasıdır.

    nesne tabanlı programlama yaklaşımından önce var olan yaklaşım şu şekilde işlemekteydi; programlamalar sadece bir komut dizisi veya birer işlev (fonksiyon) kümesi olarak görülmektediler. buda önceki uygulamaların bakım maliyeti yükseltmekte ve karmaşıklık ikişkiside o yüzeyde doğru orantılıydı.

    programlama meraklıları için hem nesne tabanlı(yönelimli) programlama'yı hemde programlama hakkında merak ettiğiniz bir çok bilgiyi bulabileceğiniz bu web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. http://www.bilisimogretmeni.com
    ···
   tümünü göster