/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4
    1- Bebekken ölen birinin aklı yoktur doğal olarak blu çağa gelmemiş birinin günah işlemesi söz konusu olamaz doğal olarak günahı olmayan biri cennetliktir.

    2- Allah insanı yarattıktan sonra secde etmelerini istedi tüm melekler kabul etti ancak şeytan ateşten yaratıldığını savunarak insanların ise topraktan yaratıldığını söyleyerek onlardan üstün olduğunu ve secde etmeyeceğini söyledi. Allah ise onu kovdu kovulan şeytan kıyamet gününe kadar allah tan izin istedi ve insanları yoldançıkarmak için herşeyi yaptı.
    şeytan "Sonra muhakkak önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım. Onların çoğunu şükredici bulmayacaksın." dedi.
    Allah c.c. ise (Allah) Dedi: "Kınanıp alçaltılmış ve kovulmuş olarak oradan çık. Andolsun, onlardan kim seni izlerse, cehennemi sizlerle dolduracağım." (Araf Suresi, 11-18) dedi.
    Gerçek şu ki, iman edenler ve Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiçbir zorlayıcı-gücü yoktur. (Nahl Suresi, 99)

    Sonuç olarak şeytanı da tüm diğer varlıklar gibi, Allah görevlendirmiştir. Görevi, Allah'ın cennet için yarattığı müminler ile cehennem için yarattığı diğer insanların birbirlerinden ayrılmalarına vesile olmaktır. Bu bir nevi temizlik anldıbına gelir. Kalbinde hastalık ve pislik bulunanlar, şeytan sayesinde müminlerden uzaklaşır, ayrılırlar. Ayette şeytanın etkisinin yalnızca bu kimseler üzerinde olacağı bildirilmiştir:

    3- allahkimseyi kayırmaz seçilen tüm peygamberler en iyi insanlardan seçilmiştir. doğru dürüst ahlaklı terbiyeli zeki insanlardır. Yani torpil yoktur muhtemelen peygamber olmasabile cennete gidebilecek kalitede insanlardır onlar yani kayırma yok.

    4. sorun için açıklamam yok islam profesörü değilimsonuçta bildiklerim bunlar ancak burada boşboş yazacağına nette araştırsan boş kafanla bomboş bir başlık açtığını görürsün
    ···
   tümünü göster