1. 201.
    +4 -1
    4 aydır buradayım ve artık hakkında bir iki kelam etme hakkını kendimde görüyorum. aslında bu düşüncelerim buraya gelişimin 3.günü kafama oturmuştu ama biraz beklemek ve şans vermek istedim.

    bakın gençler, böyle memleketin ta dıbına koyayım ben. devleti geçtim şehir bile değil, köy. türkiye'nin ortalama bir köyünde çok daha güzel zaman geçirirsiniz, çok daha fazla gelişmişlik görürsünüz. türkiye'nin her köşesini gezen biri olarak söylüyorum bunu. hayır sanıldığı gibi hayat pahalı falan değil burada, aksine ucuz bile diyebilirim türkiye'ye nazaran fakat züt içi kadar yerde keko ve barzolara hitap eden barlar ve kezban cafeleri dışında bomboş bir arazide yaşıyorsunuz. doğal güzellikleri var mı? denizi, girne'si çok güzeldir ama yaşamak, okumak için yo dostum yo. iletişim lükstür. yağmur yağar saatlerce elektrik, internet, su kesilir. gelmek bilmez. işler sürekli aksar.3'ten sonra bir yerde kolay kolay muhattap bulamazsınız. doğru dürüst kitap satan bir yer yok lan koca ülkede? şaka değil, harbi şöyle her aradığını bulabileceğin bir kitapçı ülke güya! ulan büyüklüğünü geçtim, ciddi ciddi kitapçı yok!

    çevre desen? kıbrıs yerlileri zaten stabil bir hayat yaşıyor, öğrencilerin genel profili arabası olanın altına yatan kaşarlar, ya da beyin yoksunu zengin çocukları. bu kadar.

    bak ben size buranın geri kalmışlığını şöyle anlatayım, arkadaşa modem lazım oldu. kıbrısı alt üst ettik, bulamadık. adamların cevabı kıbrısta modem kalmadı, gelmesini bekliyoruz. lan koca ülkede modem olmaz mı? yok işte.

    internet? 2 mbit için 65 tl ödersin. günün 5 saati kegibtir.

    gelmeyi düşünen arkadaşlar. sakın. ucuz içkini de al ananın ta dıbına kadar yolun var kıbrıs. adım attığım günü gibeyim.
    ···
   tümünü göster