1. 1.
    +2
    olm gencecik insanlardan kurulu bi sözlükte intihar başlıkları açılıp duruyor gibicem artık ha. iki haftada iki cenazeye gittim, ne ayak anlamıyorum bugünlerde bir bir çevremdeki yaşlı insanlar ölüyor. bu kadar cenaze üst üste gelince ölümü daha fazla düşünür hale geliyor. bu yüzden yazasım geldi amk. şu tek yaşayabileceğiniz güzelim hayatın içine etmeyin ne gibim sorununuz olursa olsun.

    - arkadaşlar öncelikle şunda anlaşalım, atıyorum kaslarınız eriyordur artık yatağa bağlı hayat sürüyorsunuzdur, tamam intihar bir yoldur. buna karşı değilim. ötanaziyi de desteklerim.

    - "size göre" çaresi olmayan herhangi bir sorundan ötürü yaşayabileceğiniz tek hayattan vazgeçmek akıl karı değildir.

    - artık öyle bir noktaya gelmişsinizdir ki çıkış yolu bulamıyorsunuzdur, anlayabiliyorum ben de yaşadım, yaşıyorum benzer durumları. ancak bu noktada ya profesyonel yardım alacaksınız ya da çıkış yolu adına kendiniz çaba göstereceksiniz. ölümde çare bulunmaz. ölüm dediğin tüm olasılıkları elemek oluyor. mantığa aykırı.

    - bir kesim de belli doyuma ulaştıktan sonra bu intihar yolunu seçiyor. doyum nedir? kime göre doyum? neyin doyumu amk? kişinin belli bir kalıba sıkışıp kaldığını gösteriyor şu doyum meselesi. doyuma ulaştığın hayatın kendisi değil senin alışkanlıkların. bunları değiştiriver bi zahmet. değiştirmeyip ölmeyi tercih ediyorsan bu biraz senin sığırlığın oluyor.

    - tabii bir de şu son intihar eden elemandan duyduğumuz şekliyle "hayatın karanlık tarafıyla mücadele edememe" durumu var. yaşamda mutluluklar kadar mutsuzluklar da var. insan her ikisinden de beslenir aslında. hayatın özünde mutsuzluğun da olduğunu idrak etmek zorundasınız. o karanlık tarafın varlığından bu kadar ürkmemek, aksine onu kabullenmek zorundasınız. o zaman sorun olmaktan kendiliğinden çıkar zaten.

    - bir de stoacılar gibileri var amk. 2. maddeyle de örtüşüyor bu. ne diyodu stoacılar "çaresiz kalındığında intiharı seçmek erdemliktir". bu adamlar zekayı tanrılaştıran insanlar ha, bilgiye değer veren insanlardı. ama burada akıl tutulması yaşamışlar resmen, kusura bakmasınlar. çaresiz dediği yine kişisel bir fikir. sana göre çaresinin olmamasında problem var zaten. senin beynin hastalıktan dolayı biraz zarar görmüş, bunu düzeltmen gerekiyor nezle gibi, sonra çare var mı yok mu anlarsın amk stoacısı seni.

    aklıma gelenler şimdilik bunlar, yeter dıbına koyiyim, sokucam intihar muhabbetinize. hadi bakiyim
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster