1. 1.
    +2 -5
    lıyorum beyler. öncelikle şu videoyu izleyin. http://www.youtube.com/watch?v=meNT-op37es

    pkkya ve itlerine korku salan, bugünkü molotofçu binlerin kafalarına sıkan jitemi şöyle anlatmak en doğrusu olur.

    1984 yılında bir anda başlayan PKK terörü devleti hazırlıksız yakaladı. Kısa süreli bir panik yaşandı. Bu dönemde Jandarma Genel Komutanlığı önce il Jandarma Komutanlıklarını güçlendirmek için harekete geçti. Komando eğitimi gören personel sayısı artırıldı ve bölgeye gönderildi.
    Ancak terörle mücadelede en büyük ekgiblik, istihbarattı. Bu ihtiyacı karşılamak için önce Jandarma Asayiş Kolordusu bünyesinde Diyarbakır’da bir istihbarat ekibi kuruldu. Adına da “Jandarma istihbarat Terörle Mücadele”nin kısaltması olan JiTEM denildi. JiTEM’in ilk kuruluşunda bünyesinde sadece subay ve astsubaylar bulunuyordu.
    Yani JiTEM denilen oluşum OHAL özel yasalarının uygulandığı bölgede Asayiş Kolordu Komutanlığı’nın tasarrufu ile kuruldu. Jandarma Genel Komutanlığı’nın bu konuda bir emri veya talimatı olmadı. işte bu nedenle eski Jandarma Genel Komutanı Sayın Teoman Koman’ın 1997 yılında yaptığı “Bünyemizde kadrolu olarak kurulmuş ve adı JiTEM olan bir birim yoktur” açıklaması son derece doğru ve isabetlidir. Gerçek olan şudur ki; OHAL bölgesinde, Diyarbakır’da oluşturulan JiTEM denilen birimin, Jandarma Genel Komutanlığı’nın il ve ilçe teşkilatlanmasında 2803 sayılı Yasa’ya göre görev yapan komutanlıklarımızla uzaktan yakından ilgisi yoktu.

    şimdi sorularınız varsa alayım. ingilizce lisan bölümü okuyup yüksek lisansımı da yurtdışında yapmamın ardından başvurduğum jitemde 2 yıl boyunca ek eğitim gördüm ve artık jiteme kod ad yazan bi tür örtülü kaynakların kod adlarına aktarılmasını sağlayan bir görevim var.

    halkımıza en doğru bilgiyi verebilirim.
    ···
   tümünü göster