1. 1.
    +4 -1
    resimde görmüş olduğunuz bayrak, siyah zemin üzerine üst tarafta tek cümleden oluşan bir yazı ve alt tarafta daire içinde başka bir yazı olarak 2 kısımdan oluşmaktadır.

    http://imgim.com/isidbayragi.png

    öncelikle bayrak neden siyah renktedir?

    Hazreti muhafazid'in "râye" ismi verilen bayrağı siyah olduğu için, cihad bayrakları Abbasîler'den itibaren hep siyah renkte olmuştur. ve bugün, cihad iddiasında bulunan el Kaide'den IŞiD'e kadar ne kadar örgüt varsa, hepsi aynı gelenek uyarınca siyah bayrak kullanırlar.

    bayrağın üzerindeki yazılar ne anlama geliyor?

    bayrağın üst kısmında kelime-i tevhid, yani "la ilahe illallah" yazmaktadır. bayrağın alt kısmında, yuvarlak içindeki yazı, aslında hz muhafazid in mührüdür ve yukardan aşağı 3 kelimeden oluşur. üstte "allah" ortada "resul" altta "muhafazid" yazmaktadır. topkapı sarayında muhafaza edilen ve hz muhafazid in gönderdiği mektuplarda da kullandığı bu mühür, ışid bayrağında da mevcuttur.

    bayrak, murat bardakçının da söylediği gibi, gerek kelime-i tevhid, gerekse hz muhafazid in mührünün kullanılması ve yerleştirilmesi ile tam bir tasarım harikasıdır. kimin tasarlamış olduğu belli değildir fakat bu tasarımın sahibinin, hz muhafazid in mektuplarından haberdar olduğu barizdir.

    not: bilgi amaçlı yazılmış bir yazıdır. ışidle herhangi bir ilgim yoktur binler. zaten pek sevmem de ipneleri

    not2: alıntı değildir 1 saattir bilgi sağlamaya çalışıyorum. emeğe saygı 1!!!
    ···
   tümünü göster