1. 1.
    +5 -3
    konuşmamaması gerektiğini sonunda söyleyebildim. fakat fayda etmedi. baktım bu hafta yine anıra anıra telefonla konuşuyor. işim gücüm var yine bütün konsantrasyonumu bozdu dıbını ırzını gibtiğimin aşağılık köylü huursu. gittim yanına "gel abla" dedim. "ne oldu nereye gidiyoz" dedi. işaret parmağımı dudağına dokundurdum. düşük bi ses tonuyla "şşşş sürpriz" dedim. tuttum kolundan odama zütürdüm. oturttum odadaki sandalyeye. duvarda günlük yapılacak işlerimizi yazdığımız kara tahta var. aldım elime tebeşiri çizmeye başladım. bi cin ali çizdim bak abla dedim "bu sen". bi cin ali daha çizdim "bu da ben". bi telefon çizdim. "bu da telefon." dedim. "eeee" dedi. saçma sapan bi şekil çizdim dedim "bu da rahatsızlık." sonra elimi kadını temsilen çizdiğim cin alinin üzerine getirdim ve dersane hocası gibi üstüne bastıra bastıra anlatmaya başladım;

    -sennnn.. telefonlaaaa.. konuşuncaaaa.. bennnnnn.. rahatsız .. oluyorummmm.. ne oluyorum?
    +rahatsızzz
    -ne zaman?
    +sen telefonla konuşunca
    - abla şaka mısın? tamam dur bi saniye, bak, dinle, repeat after me; beeen telefonla konuşunca alagavat rahatsız oluyooor.
    + beeeen .. ay, şey karıştırdım yine ablam ya.

    gerizekalıya anlatır gibi * anlattım yine anlamadı. "anladın mı" diyorum. "evet" diyor. "ne yapmayacakmışsın" diyorum. gib yemiş bülbül gibi kalıyor. çizimler yetmedi. örneklerle anlatmaya başladım ofis sarf malzemelerini aldım elime. bak "bu daksil sen, bu delikli zımba da ben" dedim. gülmeye başladı. " ehehee delikli zımba sen ehehhee" . allaam deliricem, deliricem! yok bu böyle olmayacak. aldım elime a4 kağıdı tahtadaki şekilleri çizdim altına açıklamaları yazdım. bunu al haftaya gelene kadar her gün en az 1 saat çalış dedim. hala soruyor "ne? nabacam ben bunu?" diyor . "her gün buna çalışacaksın haftaya soracağım bilemezsen patronla konuşup işten attıracağım" dedim. işten atılmayı duyunca çalışması gerektiğini anlaması pek de zor olmadı. sonra da işine geri dönmesini söyledim. bitirdi işini gibtirdi gitti.

    iki gün sonra tam bir hafta oluyor. cuma günü gelecek. umarım öğrenmiş olur. yoksa dıbını hayatını gibtireceğim patrona. yok aga. çekilecek bi işkence değil gibtiğim huursu. anıra anıra dedikodu yapıyor. kardeşleriyle arasındaki miras kavgası hakkında kocasından daha çok malumata sahibim. cuma günü aynısını tekrar yapsın gidip konuşacağım patronla ya o ya ben diyeceğim. yeter ha burama kadar geldi daa !
    ···
   tümünü göster