1. 1.
    +4 -9
    şimdi neden hristiyanlığı çökertiyorsun diyenler çıkabilir bunun nedeni bir çok ateistin neden islam neden hristiyanlık değil gibi sorularını bitirmektir
    şimdi bu dinin tanrı konseptini ele alalım
    bildiğiniz gibi bu din tanrı için teslis yani üçlemeyi esas alır bunun saçmalığını açıklayalım

    1-baba tanrıdır
    2-oğul tanrıdır
    3-kutsal ruh tanrıdır
    4-baba oğul değildir
    5-oğul kutsal ruh değildir
    6-kutsal ruh baba değildir
    ama 1 tane tanrı vardır
    gördüğünüz gibi hem 3 hem 1 tanrı vardır aklın mantığın alabileceği bişey değildir
    ayrıca belirtmeliyim ki 325 iznik konsülüne kadar isa tanrı olarak kabul edilmiyordu
    şimdi bu dinin kutsal kitabına bakalım
    incilin yüzlerce değişik modeli vardır en kabul edilen 4 incilde bile çok fazla farklılıklar vardır bir örnek verelim
    yahuda, isa'ya ihanet etmiş, bu ihanetinin karşılığında da başkahinlerden para almıştır. sonra bu yaptığından pişman olarak paraları tapınaktaki başkahinlere fırlatmış ve bir hışımla olay mahalini terkedip kendini asmıştır.

    "yahuda paraları tapınağın içine fırlatarak oradan ayrıldı, gidip kendini astı." (matta 27:5)

    şimdi bir de elçilerin işleri 1:18-19'a bakalım:

    "bu adam, yaptığı kötülüğün karşılığında aldığı ücretle bir tarla satın aldı. sonra baş aşağı düştü, bedeni yarıldı ve bütün bağırsakları dışarı döküldü."

    hoppala! elçiler kitabı, matta'nın söylediğinin tam tersini yazmaktadır. elçiler kitabının yazarına göre yahuda hiç de paraları fırlatmamış, bu paraları beraberinde zütürüp bir tarla satın almış. üstelik ölüm şekillerine baktığımızda da matta yahuda'nın kendisini astığını söylerken, luka ise yahuda'nın baş aşağı düştüğünü bu şekilde parçalandıp öldüğünü kaydediyor.

    hristiyanların konuya verdiği cevap ise tam bir komedi; meğer yahuda kendisini asarken ip kopmuş ve bu şekilde tarlaya düşüp ölüvermiş. halbuki tarla topraktır ve bir insan boynundaki ipin kopmasıyla baş aşağı düşüp parçalanamaz.
    bu kitapta çok fazla bilimsel hatada vardır bunada bir örnek verelim

    incilde matta'nın 4. bölümün 8. ayetinde şöyle yazıyor:
    ''iblis aynı şekilde isa'yı çok yüksek bir dağa çıkarıp O'na tüm görkemleriyle dünyanın bütün ülkelerini gösterdi.''
    Bu ayet açıkça hatalıdır, çünkü dünyanın en yüksek dağına çıksan, hatta uzaya çıksan bile dünya yuvarlak olduğu için bütün ülkeleri göremezsin. Yani incile göre dünyanın şeklinin düz olduğu gayet açıktır

    And olsun ki, 'Allah ancak Meryem oğlu Mesih'tir' diyenler kafir oldular. Oysa Mesih, 'Ey israiloğulları! Rabbim ve Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin; kim Allah'a ortak koşarsa muhakkak Allah ona cenneti haram eder, varacağı yer ateştir, zulmedenlerin yardımcıları yoktur' dedi.
    Andolsun «Allah, üçün üçüncüsüdür» diyenler de kâfir olmuşlardır. Halbuki bir tek Allah'dan başka hiçbir tanrı yoktur. Eğer diye geldiklerinden vazgeçmezlerse, içlerinden kâfir olanlara acı bir azap isabet edecektir.
    Hâlâ Allah'a tevbe edip O'ndan af dilemiyorlar mı? Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
    Meryem'in oğlu Mesih yalnızca bir peygamberdir. Ondan önce de bir çok peygamberler gelip geçti. Annesi de gayet doğru bir kadındır. ikisi de yemek yerlerdi. Bak biz onlara ayetlerimizi nasıl açık anlatıyoruz! Sonra da nasıl çevrildiklerine bir bak!
    De ki: «Allah'ı bırakıp da size ne zarar, ne de fayda vermeye gücü yetmeyen şeylere mi tapıyorsunuz? Oysa Allah işitendir, bilendir».maide suresi 72-76

    daha fazla bilgi için :
    http://www.youtube.com/watch?v=-Mf46mnEgQI
    http://www.youtube.com/user/0Hakikat0
    http://www.youtube.com/pl...2OiWiXJTPfmsNzPJj2VA1HhHw
    ayrıca lütfen bu paylaşımın altına islamla ilgili şeyler yazmayalım bu başlık islamla ilgili soruların cevaplanma yeri değildir
    ···
   tümünü göster