1. 1.
    +2
    lilith
    vampirlerin anası olarak bilinir tevratda geniş biçimde bu konuya yer verilir
    buraya isterseniz uzunca efsaneyi yazabilirim
    efsaneyi bilenlerin yorumunu alalım
    edit: isteyenler için efsane
    Lilith ve Adem cennette mutlu mesut yaşayan iki insandır. Mutlulardır ancak konu cinsel yaşama geldiğinde değişir. Adem üstte olmak isterken Lilith karşı çıkar ve ikisininde topraktan yaratıldığını eşit olduklarını söyler. Ancak Adem buna aldırmaz ve Lilith cennetten kaçarak yeryüzüne iner.
    Lilith yeryüzünde başka bir düşmüş melek olan Lucifer(şeytan) ile karşılaşır. Lucifer ona eşitiymiş gibi davranıp saygı gösterir ve Lilith de onun bu davranışlarından etkilenip aşık olur. Bundan sonra Şeytan ve Lilith özlemektedir. Allah'tan yeryüzünde karı-koca olarak yaşamaya başlarlar.
    Cennette ise Adem Lilith'i Lilith'i geri getirmesi için yalvarır, Allah Adem'in yalnızlığını görünce yeryüzüne Lilith'e melek gönderir ve geri cennete çağırır.
    Lilith yeni yaşamından memnundur. Geri dönmek istemez. Melek Lilith'in cevabını Allah'a iletir Allah ise o gece Adem uyurken onun kaburgasından Havva'yı yaratır. Böylece Adem ve ikinci karısı Havva cennette mutlu bir şekilde yaşamaya başlarlar.
    Havva'nın yaratılışı Lilith'in kulağına gider. Lilith kıskançlık içinde Şeytanın yardımıyla öc almaya karar verir ve yılan şeklinde cennete girer. Burada Adem ve Havva'yı yasak meyve elmayı yemeğe ikna eder.
    Adem ve Havva cennetten atılır.(*Bu kısım Kur'an'da da vardır) Adem ve Havva yeryüzünde Lilith ve Şeytan ile karşılaşır ve iki tarafta savaşa başlar. Her iki tarafında oğulları ve kızları bu savaşı yönetmektedir.
    Allah bu savaştan rahatsızlık duyar ve Lilith'in en büyük ve en güçlü oğlu Akim'e (bazı yerlerde Cain veya Carius olarak geçmekte) üç tane melek gönderir.
    Melekler Akim'in yanına gider ve şöyle derler;
    -Ey Lilith'in ve Lucifer'in cocuğu Akim, Allah'ından af dile, af dile ki bu savaş bitsin, sende ailende cennete geri dönebileceksiniz.
    Ne var ki Akim Babasının kötülüğünü ve annesinin gururunu almıştır. Teklifi reddeder.
    Bunun üzerine ilk melek ilk laneti verir;
    -Senin türünde olanlar bir daha güneşi göremeyecek, eğer güneşi görürsen tenin küle dönüşecek.
    • Bu lanetle Akim artık karanlıkta yaşamaya mahkum olmuştur*
    ikinci melek yine af dilemesini söyler ama Akim tekrar reddeder, ikinci lanet gelir;
    -Bundan böyle yemek yiyemeyeceksin ağzına aldığın her şey küle dönüşecek, eline aldığın şeyler çürüyecek, sadece kanla besleneceksiniz.
    Son melekte af dilemesini söyler Akim yine reddeder ve son lanet gelir;
    -Ateşten korkacaksınız, ateş sizi yokedebilen tek şey olacak.
    • Bu lanetten Akim'in ölümsüz olduğunu anlıyoruz.*
    Bu üç lanet geldikten sonra Akim bağırarak kendini yere attı. Ağlamaya başladı ancak gözyaşları yerine kan damlaları geliyordu. Bunu bir kaba doldurup içti ve kaderini kabul etti.
    Böylece vampir efsanesi doğmuş oldu.

    ayrıca bkz: porfiria, vc17, rosemary ellen guiley
    ···
   tümünü göster