1. 1.
    +8 -2
    21. Deja Vu (2006)

    http://www.imdb.com/title/tt0453467/?ref=nvsr_1

    Kısaca Deja Vu olarak bilinen olayın rahatsız edici gizemini herkes bir şekilde deneyimlemiştir. Birisiyle yeni tanıştığınızda sanki onu yollardır tanıyormuş gibi bir hisse kapılırsınız. Veya herhangi bir yere ilk defa gittiğiniz halde sanki orada daha önce bulunmuş gibi hissedersiniz. Kısacası Deja Vu adı verilen duyguyu bilmeyen yoktur denilebilir. Peki, ya bu tuhaf ve tüyler ürpertici duygu aslında geçmişten gönderilen bir uyarıysa… Veya bilinmeyen geleceğe dair ipuçlarını barındırıyorsa...

    22. Dial M for Murder / Cinayet Var (1954)

    http://www.imdb.com/title/tt0046912/?ref=nvsr_1

    Tony Wendice ve Margot Mary Wendice, evli bir çifttir. Dışarıdan mutlu ve huzurlu bir profil çizen çiftin ilişkisi, özünde şüphe ve yalanla çevrilidir. Kocası Tony'i yazar arkadaşı Mark Halliday ile aldatmış olan genç kadın, sevgilisinin gönderdiği mektupların kaybolduğunu farkeder. Mektupları eline geçiren adamın şantajıyla gelişen olaylar, şeytanın bile akıl edemeyeceği bir komplonun parçasıdır.

    23. Star Wars / Yıldız Savaşları (1977)

    http://www.imdb.com/title/tt0076759/?ref=fnaltt1

    Luke Skywalker (Mark Hammil) amcası ve teyzesiyle tarım işinde uğraşmaktadır. Ne kadar Akademi'ye katılıp "jedi" olmak istese de amcası buna karşı çıkmaktadır. Bu arada şeytani bir imparator galaksiyi ele geçiriyor ve "Ölüm Yıldızı" denilen, gezegenleri yok edebilecek güce sahip olan bir gemi yapıyor. Direnişçilerin başı olan Prenses Leia (Carrie Fisher) bu geminin planlarını ele geçiriyor ve R2-D2 (Kenny Baker)'nun içine koyuyor. Bu planların Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness)'ye ulaşması gerekiyor. R2-D2 önce Luke Skywalker'la karşılaşıyor ve birlikte Obi-Wan Kenobi'yi buluyorlar. "Ölüm Yıldızı"nı yok etmek için Han Solo (Harrison Ford) ve Prenses Leia'yla birlikte imparatora savaş açıyorlar.

    24. A Beautiful Mind / Akıl Oyunları (2001)

    http://www.imdb.com/title/tt0268978/?ref=nvsr_1

    John Forbes Nash Jr., genç yaşında oyun terorisi üzerine geliştirdiği kuramlarla matematik dünyasının bir numaralı ismi haline gelir. Fakat kısa süre içerisinde bencilliği ve kendine olan aşırı güveni sonucunda oluşan kişisel problemleri ile baş edemez duruma düşer. Dahilik ile delilik arasındaki ince çizgide,delilik tarafına doğru sürüklenir.

    25. Cashback / Zamana Güzellik Kat (2006)

    http://www.imdb.com/title/tt0460740/?ref=nvsr_1

    Hep bir ressam olmayı isteyen Ben Willis, acı veren bir ayrılığın sonrasında uykusuzluk çekmeye başlar. Aklını başka şeylerle meşgul etmek ve boş zamanını değerlendirmek için bir süpermarketin gece vardiyasında çalışmaya karar verir. Sekiz saatlik sıkıcı mesai ile baş etmek için, iş arkadaşlarının her biri "zaman takası" adlı sanatta kendilerini geliştirmiştir.
    Bu markette en büyük düşman insanın saatidir ve ona ne kadar çok bakılırsa zaman o kadar yavaş akar. Saatlerin çabuk geçmesini sağlamak için Ben'in izlediği yol, zamanı durdurmaktır. Bu yolla çevresindeki birçok güzelliğin farkına varan Ben'in ilgisini, özellikle kasiyer Sharon çekecektir.

    26. Pleasantville / Yaşamın Renkleri (1998)

    http://www.imdb.com/title/tt0120789/?ref=nvsr_1

    Pleasantville, siyah-beyaz tonların egemenliğindeki, küçük ve kendine yeten bir kasabadır. Kasabanın insanları müthiş bir ahenk ile birbirlerine bağlıdırlar. Bu kasabada asla kötülük hüküm sürmeyecek gibidir. Ancak ortada bir problem vardır: Pleasantville, bir televizyon dizisinin kurguladığı bir kasabadır. David ise bir 90’lar çocuğudur. Hayatına dair en büyük hobisi Pleasantville’i izlemek ve dizi hakkındaki her şeyi bilmektir. Bir gün esrarengiz bir televizyon tamircisi, David’in evine tuhaf bir televizyon kumandası bırakır. David, bu kumanda sayesinde ablası Jennifer’ı da yanlışlıkla yanına alarak Pleasantville’in içerisine girmeyi başaracaktır.

    27. Groundhog Day / Bugün Aslında Dündü (1993)

    http://www.imdb.com/title/tt0107048/?ref=nvsr_1

    Bir hava durumu spikeri kendini tekrar tekrar aynı günü yaşarken bulur.

    28. Minority Report / Azınlık Raporu (2002)

    http://www.imdb.com/title/tt0181689/?ref=nvsr_1

    Yıl 2045. Bir zamanlar cinayet oranında birinci sırada olan Washington şehri artık suç oranının en düşük olduğu şehir olmuştur. Bunun sebebi, polis teşkilatının cinayetleri işlenmeden önce tespit etme yeteneğine sahip "precog"lar kullanması ve böyle cinayet gerçekleşmeden önce müdahale ederek suçun önlemesidir.
    Departmanın en önemli dedektifi olan John Anderton, kendi oğlu da yıllar önce cinayete kurban gittiği için kendisini katilleri suçu işlemeden önce yakalamaya adamıştır.
    Rutin günlerden birinde, Anderton kendisinin katil zanlısı olarak görüldüğünü farkeder. içinde bulunduğu sistemin kurbanı olduğunu anlar ve peşindeki polislerden kaçarak kendisine komplo düzenleyeni bulmak için harekete geçer.

    29. Dark City / Karanlık Şehir (1998)

    http://www.imdb.com/title/tt0118929/?ref=nvsr_5

    John Murdoch tuhaf bir otel odasında gözünü açar ve vahşice işlenmiş bir dizi cinayetin zanlısı olarak arandığını öğrenir. Esas sorun hiçbir şey hatırlamıyor olmasıdır. Peşinde sadece polis değil, gizemli yabancılar da vardır. Murdoch kaçarken bir yandan da kişiliğindeki karmaşık bir sırrı çözmeye uğraşır. Ancak bazı sırlar ölümcül olabilir.The Crow filminin yönetmeni Alex Proyas, bu defa bilimkurguya yeni bir boyut kazandıran bir gerilim ile karşınızda.

    30. The Man from Earth / Dünyalı (2007)

    http://www.imdb.com/title/tt0756683/?ref=nvsr_1

    Üniversitede tarih profesörü olan John Oldman aniden işini bırakıp başka bir yere taşınma kararı aldıktan sonra iş arkadaşları bunun ardında yatan sebebi öğrenmek için evinde toplanırlar. Bu erken emeklilik için ortaya koyduğu sebep herkesi şok eder: Taşınması gereklidir çünkü John hem yaşlanamaz hem de bundan dolayı ölümsüzdür. O bir mağara adamıdır ve yaklaşık 14.000 yıldır hayattadır.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster