1. 26.
    +1
    @13 düşünmeyi sağlama teorin gayet mantıklı, sscb dağıldı dağılalı rusya da emperyalist takılmaya başladı illa ki.eee baktı komüniste manitalar bakmıyor :D
    rusya hiç kimseye tam destek sağlar gözükmüyor, suriye haricinde.ama işin açığı yıllar yılı para yedirdiği rabıta örgütü olsun, taliban olsun,el-kaide olsun, afgan aşiret ağaları olsun, bunları ardılı olarak gelen hiç bir emperyalist kazanımı ABD, rusya ya yedirmek istemez, artı rusyanın doğrudan sünni ekole destek açması BoP un ekmeğine yağ değil nutella sürecektir.ABD-israil in BoP u varsa rusya nın da avrasya projesi var. ortak nokta türkiye tabi :D ya da rusya da kendi kamplarında kendi islamcı örgütlerini yetiştirip yarışa katılması lazım o da havanda su dövmek gibi olur. rusyayı bu konuda esnek yapabilen tek konu, suriye iran ve ırak ın tam bağımsızlığı. ancak bu durumda rejimin sünni veya şii ekole yakın olmasını rusya önemsemeyebilir.

    edit: işid israil-abd projesi değildir diye düşünenlerin kör baktığını düşünüyorum. RABITatül islam ve aramco ilişkisini,cia afganistan mali ilişkilerini, talibanın talebelerinin nasıl nerde yetiştiğini üstünkörü araştırmaları yeterli olacaktır.
    ···
   tümünü göster