1. 1.
    +3
    1- [Sahte Hesap] : Yüzde 99'u fake hesaptır. Gerçek adları dışında bir profil adı kullanırlar.

    http://inci.ca/urv76lhv67

    2- [Maç-Kupon Satmalardaki Mantık] : Maç-kupon satan adamlar için kısa ve öz bir düz mantıkla olayı anlatalım. Dolandırıcı olan kişi elimde 50-100 oran var ve ben bunu 200-300 TL'ye satıyorum diyor. Düşünün şimdi, madem bu dolandırıcının elinde 50-100 oran var gitsin 200 lira bassın, eder 10.000-20.000 lira. Senin 200-300 TL'ne mi muhtaç kalmış bu kişi? Düz mantık yani arkadaşlar. Şöyle düşünmeyin, bu adam emeğinin karışılığını falan alıyor diye. Hayır, bildiğin dolandırıyor!

    3- [Blog-Maç-Kupon Kaynağı Yalanı] : Yurt dışından bir blogla anlaştım, yatarsa para iadesini yapacak gibi cümleler kurarak güven sağlayan kişilerde dolandırma amaçlıdır. iyi ver o zaman oynarım, gelirse (ki yalan olduğu için bu tür olaylar, maç falan yoktur ortada. Türk-Yabancı blogların hepsi dolandırıcıdır.) veririm paranı sonra öderim diye dalga geçerek konuşursun. Dolandırıcı, bunu kabul etmez. Neden? Amaç senin paranı alıp sana yol vermektir. Adam sana şunu diyecektir, sana nasıl güveneyim? Sen de ona, "peki ben sana nasıl güveneyim" diye sorabilirsin. Bazıları da maç veriyor. Ama sallama maçlar. Sende kalkıp bu adama güvenip bir o kadar kupon parasına yatırıyorsun. Bu defa zararın 2 katına çıkıyor.

    4- [Yaş Grubu] : Dolandırıcıların çoğu 17-18 yaşındaki çocuklardır. Hatta bazılarının banka hesap açma yetkileri olmadığı için reşit olan bir yakınının banka hesabını kullanırlar.

    http://inci.ca/u555asmzol

    ( Nerde lan bu kuponun ödenmiştir kaşesi? insan biraz işini ciddiye alır )

    5- [Profillerinde Verdikleri Maçlarla ilgili Gizli Hile] : Çoğu facebook bahis dolandırıcısı, maçları açıp-kapamak sureti ile veya paylaştıkları maç sonucu ile ilgili durumu, maç bittikten sonra DÜZENLE kısmından yeniden değiştirerek bahsimiz kazandı diyerek seni kandırırlar. Bunu da izah edelim. Maç başlamadan önce dolandırıcı olan şahıs, kendi profilinde bir maça ait bütün sonuçları yazıp paylaşım butonunu "Herkese Açık" kısmından değişip, "Sadece Ben" yapıyor. Sonra maç bittikten sonra tutan sonuç hangisi ise onu "Herkese Açık" butonuna tıklayarak profilinde yayınlıyor. Altına da 5-6 arkadaşı "Helal Olsun", "Kralsın" gibi yazılar yazarak senin güven kazanmanı sağlıyor. Sen ise bu maçı keşke görseydim diye için içini yiyor. Peki neden böyle bir olaya giriyorlar? ileride kuracakları VIP gruptan veya satacakları Maç-Kupondan dolayı şimdiden sana karşı güven sağlamak amacı ile bu işlem yapılıyor.

    6- [Ekip Çalışması] : Bazıları bir ekip oluşturmuş durumdalar. Bu işte iyi ekmek var deyip "hadi bizde bi sayfa, profil açalım, birazda biz dolandıralım" mantığı vardır. Birbirlerinin profillerine yorum atma, beğenme ve beğendirme gibi durumları yüksek derecede mevcuttur. Bi arkadaşının profiline yorum atınca ve o da senin ekrana düşünce sen istesen de istemesen de diğer şahsı takip etmek zorunda kalacaksın. Hatta bazıları şu profili takip edin, %100 maç verecek gibi takipçi kazandırma işlerine girerler.

    7- [istedikleri Beğeni ve Paylaşım Sayısı] : Profillerinde genelde maç vermezler. Verecekleri zaman yüksek bir beğeni ve paylaşım isterler. Bundaki amaç meraklı bir millet olduğumuz için sayfayı paylaştığınız veya beğendiğiniz zaman facebookta sağ taraftaki haber kaynağında merak eden beğenip takip edecektir sayfayı. Böylece maç satma-kupon satma ve VIP grubu için daha fazla kurban çekme durumu ortaya çıkacaktır. [Dolandırıcıların durumlarını BEĞENiP-PAYLAŞMAYIN] Ayrıca profillerinde maç verecekleri zaman istedikleri yüksek beğeni veya paylaşım gelmezse kuponumu 3 kişiye 5 kişiye 10 kişiye satacam derler. Amaç, önceden kuponu isteyen olursa para karşılığında kuponu satmaktır. Zaten o şartlar oluşsa da oluşmasa da maç vermeyecektir. Verdiği maçta tutmayacaktır. Tutarsa zaten büyük bir tesadüf sonucu tutmuştur. Başarı istikrarı sıfırdır.

    http://inci.ca/uks26h49le

    (iddaa'da ne zaman ingilizce takım adı gördün lan sen lale?)
    ···
   tümünü göster