1. 26.
    +6
    Atalarını ve devlet büyüklerini zamanında diz çöktüren , türkiye cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Mustafa kemal atatürk'ün kabrini ziyaretine gelen onlarca yabancı turist vardır.ayrıca ankarada bir çok tarihi eser vardır;Ankara Kalesi,Gavur Kalesi,Kalecik Kalesi,Hacı Bayram Camii ve Türbesi ,Ahi Elvan Camii,Alaaddin Camii,Aslanhane (Ahi Şerafeddin) Camii Cenabi Ahmed Paşa Camii (Yeni Cami),Hacı Musa Camii,iki Şerefeli Cami,Karacabey Camii,Karanlık Mescid,Saraç Sinan Mescidi,Zincirli Cami Bünyamin Camii,Akşemseddin Camii,Kurşunlu Cami ,Maltepe Camii,Kocatepe Camii ,Türbeleri,Hanlar ,Eski Hamam, Karacabey Hamamı ,
    Şengül Hamamı,Medreseler,Ankara evleri,Çankaya Atatürk Müzesi ,Anıtkabir Müzesi,TBMM Müzesi ,Anadolu Medeniyetleri Müzesi ,Etnoğrafya Müzesi,Milli Kütüphane,Augustus Tapınağı ,Tulianus Sütunu ,Roma Hamamı vs..
    sanayi meselesine gelince ; türkiyede sanayi var mı ? , yada çok mu gelişmişiz sanki..
    tarım ve hayvancılık zaten ankara için en önemli unsur.şehrin 4 bir yanı dağlık alan olduğundan,hayvancılığa elverişli ve ankara keçisi diye bir gerçek var.il çevresinde halkın başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Tarım alanında daha çok buğday, arpa, yulaf, pirinç gibi tahıl ürünleriyle şeker pancarı ve patates üretilir. Kavun ve karpuz üreticiliği oldukça yaygındır. Meyve türlerinin başlıcaları, elma, armut, ayvadır. Bağlıklar da genişçe bir alanı kaplar.Hayvancılık alanında 1,5 milyonu aşan varlığıyla koyunculuk başta gelir. Bunun hemen ardında da tiftik keçisi besiciliği yer alır.
    insanlarına gelince işte bütün düğüm orda çözülüyor : ) yapacak hiç bişey yok.

    buda benden size gelsin , bırakın bu dümenleri ; http://youtu.be/3Hzgf7RCKdA
    ···
   tümünü göster