1. 1.
    +11 -16
    Dün akşam iftar saatine doğru kapı çaldı. Dedim kim bu amk evde tek yaşayan biriyim ... açtım kapıyı baktım alt katta oturan kemal abinin oğlu melih. ızgara yapmış tavuk falan göndermiş. Çocuk babasının selamımı söyleyip gitti.

    O akşam da ilahiyat Fakültesi son sınıf arkadaşımı yemeğe çağırmıştım tavuk falan iyi oldu lan dedim : )

    Neyse akşam arkadaşım geldi yemekleri falan yedik biraz oturduk dışarı çıkacağız. Arkadaşımın ilahiyat okuduğuna bakmayın benden dahi bin birisidir. Neyse evden çıktık , geçerken kemal abilerin tabağını da vereyim diye düşündüm. Sonra da çarşıya akacaktık...

    Kemal abilerin kapısını çaldım , kapıya kemal abinin karısı meltem abla çıktı. Kemal abi şakirt olmasına rağmen karısı kapalı bi hatun olsa da benim gibi delikanlılarla konuşmaktan çekinmeyen bir hanımefendi.

    Meltem abla : aa tabağı mı getirdin acelesi yoktu ablam

    Ben: ya yedik hepsini ellerinize sağlık . Teravihe gidiyorduk geçerken bırakalım dedik ( sallıyorum amk ramazan ayindayiz ayıp olmasın diye)

    Meltem abla: ne güzel ya demek teravihe gidiyorsunuz. Kemal abin de abdest alıyordu bekleyin de sizi de arabayla birakiversin camii ye .

    Ben: biz gideriz meltem abla nolcak ya Sağolasın

    Meltem abla: sevaptir gelin içeriye bakim birazdan işi biter kemal abinin.

    Off puff diyerek eve girdik... başıma gelecekleri nerden bilebilirdim ..

    Içeriye geçtiğimizde , Kemal abi hep yabancı erkeklerin 100 metreden fazla yakın olması günah diyomus meltem ablaya , içeri girmemiZi aslında doğru bulmazmış bunları falan anlatıyor.. iyice daralmaya başladığım anda kemal abi nerde kaldı ya abdest alıyordu hani diye sordum. Duşa girdi orda alıyor dedi hafif tebessüm ederek.

    Sonra arkadaşımla tanıştırdım ve ilahiyat okuduğunu öğrendi. Aa ne güzel dedi ve ondan sonra olaylar gelişmeye başladı. Arkadaşımla arasında geçen muhabbeti abartisiz aktarıyorum beyler;

    Meltem abla : ee sen imam nikahı falan kıyabiliyor musun ?

    Arkadaşım: eh tabiki öğrendim hepsini

    Meltem abla : kemal duştan cikmadan günahlarımızın azalması için ercan ile ( Ercan ben) imam nikahı kıy ki kemal kızmasın sizi eve aldığımA

    Arkadaşım ve ben şok olduk amk. Fakat piclik yapmadan da edemedim. Nikah kiyarsak karım olacaksın biliyorsun değil mi dedim. Evet Ercan biliyorum ablam fakat dinimiz bize bunu emrediyor evden çıkarken boşarsın günaha girmemis oluruz dedi.

    Nikahı kıydı arkadaşım. Tam dua okunurken kemal abi duştan çıktı ve duamizin bitmesini bekledi. Duamiz bittikten sonra noldu burda meltem diye sordu. Aralarındaki diyalogu aktarıyorum ;

    Meltem abla : bey hani bir erkeğin evli bir kadına 100 metreden fazla yaklaşması günah derdin ya. Bu yüzden ercanin imam arkadaşına günaha girmemek imam nikahı kıydırdık evden çıkarken bosayacak .

    Kemal abi: olur mu lan öyle şey aptal kadın ne tak yemeye çalışıyorsun

    Meltem abla : Özür dilerim kemal kizacagini bilmiyordum

    Kemal abi : çabuk boşanın allahim sen affet müdahale ediyorum ama o asıl benim karım çocuğumuz var

    O sırada şakirt kemal abinin şakirtliginden faydalanalarak ;

    Ben: kemal abi şu an meltem abla benim eşim , nikahı senden düştü geç otur kenara bu yaptığın çok büyük günah

    Kemal abi: peki

    Meltem ablayı tutup kemal abinin karşısındaki koltuğa oturttum. Kocanım ve söylediklerimi yapmakla yükümlüsün yoksa vebalim boynunda kalır ebedi cehenneme gidersin dedim. Ağlayarak evet haklısın allahım nolur yardım et dedi. Kemal abi ise tırnaklarını yiyerek bize bakıyordu. Arkadaşıma geç sen şöyle panpa keyfine bak dedim.

    Meltem ablayı soyup gibimi memelerinin arasından ağzına verdim ilk postayı ağzına attırdım. Sonra kucağıma alıp amindan giberken panpam da ağzına verdi benim iznimle. Ben dıbına ikinci postayı attırdım , arkadaşım da ağzına boşaldı. Biraz önce ağlayan meltem abla " her şey cennet için" diyerek ağzında yannan olmadığı zamanlarda dualar ediyordu. Kemal abi ise allahım sen bize cennet yüzü görmeyi nasip eyle diyerek ağlıyordu.

    Panpam ve ben isimizi gördükten sonra kemal abinin yüzüne kuran yirtip fırlattık. Şerefine ve dinine sövüp evinden çıkıp gittik. ...
    ···
   tümünü göster