1. 1.
    +9
    ne bir delikanlılık var, ne bir kültür var, ne bir amaç var...

    bu nasıl devir lan? kapitalizm iliklerimize kadar işlemiş amk. gibtiğimin sosyal medyasında bile fame olmak için zütünü açacak sürüyle insan var. gibik gibik şarkıcılar için ölen insanlar var. iki kelamı bir cümle içinde kuramayacak hanzolar delikanlı görünmeye çalışıyor. gibik, ağzı kokulu tipsiz kezbanlar için tripten tribe girenler var... nasıl bir devir lan bu?
    eski avrupai kültürden tık kalmamış lan. batılılar desen modernizm adı altında her türlü gereksiz pisliği yapıyor. muhafazakar biri değilim, aksine islamcılığa karşı bir türkçüyüm. ancak zütünü başını açmak, public yapmak nedir lan? ciks gibi romantizm ve şehvet karışımı muhteşem bir olguyu bile ayaklar altına alıp ergen binlere yem ettiler amk.

    amaç desen amaç yok. para babaları ve tekellerin daha fazla güçlenmesini sağlayan kısır bir para döngüsü var. bana sakın "sosyalizm gelecek, kardeşlik, eşitlik gelecek yeaaa." edebiyatı yapmayın. sosyalist iktidarlar bile sırf bu para hırsı adına patır patır yıkılıyor. ayrıca günümüz enternasyonal sosyalistleri, muhalefet adı altında milletçilik ve ırkçılığı ayaklar altına alıp batılılar gibi birçok olguyu doğallaştırmaya çalışıyor.

    yok be abi, ben bu devrin adamı değilim. ali'yle kılıç sallamak isterdim, gerçek şerefsizliklere karşı. yavuzla omuz omuza cenk etmek isterdim kalleş safevilere karşı. (safeviler türktü yaaa olayını da geçin. evet türklerdi. ancak şerefsiz türklerdi. şia'lığı yaymak için sürüyle insanı katleden, bir avuç acemi türke üstün kılan, kendine sığınan yiğitleri satan birer köpekten ibaretlerdi.)

    veyahut karacaoğlanın yanında yörük kardaşlarımla, zamanla devşirme memleketi haline gelmiş osmanlıya karşı mücadele etmek isterdim.

    en iyi ihtimalle, 16. yy'ın kültürel seviyesi yüksek istanbulunda, köle pazarından kurtardığı dünyalar güzeli, sevimli bir leh kızıyla bir ömür geçirmek, çoluk çocuğa karışmak isterdim.

    "gerçek" bir amaç, "gerçek" bir ruh, "gerçek" bir mücadele isterdim arkadaş. bitti her biri. yok oldu...
    ···
   tümünü göster