1. 1.
    +23 -9
    bugünün haberi
    http://www.gazetevatan.co...lik-cikisi-649640-gundem/

    bu huur çocukları iyice azıtmaya başladı.

    ailesinden 2 kişiyi şehit vermiş birisi olarak bunları yazıyorum. şerefsizim daha düne kadar türk-kürt barışı olmalı, çözüm süreci gerekli, gerekirse pkklılar affedilmeli, hatta öcalana ev hapsi bile olabilir yeter ki bu savaş bitsin diyen biriydim daha düne kadar. amcamın kızı diyarbakır-liceli biriyle evlidir. ona göre yazımı okuyun.

    ama artık yetti. biz (bir şehit yakını olan ben ve şehit olan kuzenim ve eniştemin en yakınları) yukarıdaki şekilde acımızı kalbimize gömüp, bir daha şehitler gelmesin, yeter ki savaş bitsin ve türkiye huzura kavuşsun diye her türlü savaş çağrısına lanet eden biz bile bu son olaydan sonra yetti artık diyoruz. gerekirse ben de bu yolda şehit olurum.

    bu son olaylar esrar tarlalarından mıdır, kuzey ıraktan petrol akmasından mıdır yoksa diyarbakırdaki pkkdan çocuklarını isteyen annelerin tepkilerinden midir her ne gibimse bu kürtlerin kafasına artık bir şeyi sokmamız gerekiyor.

    türkiyede gerçekleşecek türk-kürt barışına ve çözüm sürecine türkler değil kürtler muhtaçtır.

    kürtlerin kafasına sokmamız gereken şey şudur:

    eğer türkiye bölünürse;

    1- kürdistan 3. sınıf bir ortadoğu ülkesi, türkiye 1. sınıf bir batılı ülke olacaktır.

    2- kürdistan, ırak gibi iran gibi, suriye gibi, her gün bombaların patladığı, her gün sünni şii ya da dinci-laik (hüdapar-pkk) çatışmalarının yaşandığı, her gün 10larca masumun öldüğü, terör örgütlerinin üs kurduğu coğrafya olacaktır.

    3- kürtlerin ana yurdu olan türkiye; iran ırak ve suriyeden sonra kürtlere düşmanlık besleyen bir devlet olacak, kürtlerin 4 tarafı düşmanla çevrili bir coğrafyası olacaktır. bugün barzani bile suriyedeki kürtlerden korunmak için suriye sınırına metrelerce çukur kazmıştır. köpekler gibi birbirlerine düşeceklerdir. o coğrafyada yiyecek ekmek bulamayacaklardır.

    4- böyle bir bölünme yaşanırsa türklerin kürtlere olan nefreti en şiddetli şekilde zuhur edecek, bu nefret, batıdaki şehirlerde yaşayan kürtlerin süpürülmesine, ve busayede pisliklerin ve huzursuzlukların kökü olan kürt semtlerinin temizlenmesine, türklerin rahat bir yaşam sürmesine; kürdistanın da türlü pislikleri barındıran, araplardan farksız bir coğrafyaya dönüşmesine neden olacaktır.

    5- arap demişken; türke ihanet eden asla huzur bulmaz. bakın araplara, osmanlı tabiyetinde tarihlerinin en huzurlu ve refah dönemini geçiren araplar, milliyetçilik furyasıyla 100 sene önce türklere ihanet etmişler. 100 yıldır da türlü diktatörlüklerin, türlü acıların, türlü katliamların esiri olmuşlardır.

    6- türkiye dünyanın en büyük 16. ekonomisidir. hızla büyükmekte ve gelişmektedir. ülkenin batıya doğru gelişmişlik düzeyi artmaktadır. eğer kürtler bölünürse türkiyenin doğuya aktardığı yatırımlar batıya aktarılacak ve türkiye çok hızlı bir şekilde refah devleti haline gelecektir. ama kürtler sıfırdan bir devlet inşaa etmenin zorluğuyla, devlet kurma tecrübesi olmadan, bir başlarına kalacaklar, yaşam mücadelesi vereceklerdir.

    7- laf buraya gelmişken, böyle bir durumda urfa, antep gibi büyük ve gelişmiş şehirler türkiyeden bölünür mü bilemem, ama şırnak van hakkari diyarbakır gibi yerlere olan büyük yatırımlarımız kürtlere kalacak değildir. gerekirse bombalarız gerekirse yaptıklarımızı parçalarız. verdiğimiz şehitlerin 30 yılın acısını çıkarmadan sizi bırakmayız.

    son söz: kürtler aklını başına alsın. bu bdpye verilen her oy, pkkya verilen her destek sizi kaçınılmaz olarak acı bir sona doğru yaklaştırıyor.

    burdan bütün kürtlere çağrımdır. pkkya karşı ayaklanın, bu pisliği artık temizleyin. türk milleti olarak burnumuza kadar geldi bu pis koku. elimize süpürgeyi aldırmayın bizim.
    ···
   tümünü göster