1. 101.
    -1
    soma'ya gideniniz olursa, ilçe sınırı tabelasında nüfus 105 bin yazar (dı). şimdi üstü spreyle karalanmış. -302+ yazıyor, o da resmi rakamlara göre. tarafsız bakmaya çalışıcam ama zor tutuyorum kendimi.
    taner yıldız bu devirdeki sorumsuz vurdumduymaz yöneticiler içerisinde kötünün iyisi gerçekten. (ak troller şakşakçılık yapmasın, gezi direnişçileri eksilemesin bi durun)
    http://www.youtube.com/watch?v=Uhf4OrDY6zs 2011'deki hali, izlemekte yarar var. yandaş satılmış medya bu adamdan daha şovmen. tamam adam plastik sandalyede oturdu, otelde uyudu vs. ama hiç değilse sakin kafalı, dini imanı yerinde gözüküyor. sıkıntı da burada başlıyor zaten, adam bakıyor öyle bilmeden, idareci işte sürekli birileri bilgi veriyor kulağına. maden mühendisi değil. ama vaktini orada geçirdi. çalışma bakanının da orada olması gerekirken bitek o durdu.

    bu kez, cehape zihniyeti paralelciler demeye kimsenin dili varmadı.

    soma faciası, 'herkesi' üzdü, kızdırdı. devletin sistemini ciddi olarak çatırdatan bir olay.
    devlet sistemi ne? mesela inşaat, taşeronlarla çalışmak ve rüşvet vermek. toki adına ev yap, kazan, kazandır. ya da my tower, your land, paradise vs. gibi projeler araziyi devletten milyonlarca dolara satın alsın, malzemeyi yandaşlardan satın alsın, evler senin, tanesini 800bin tl ye, 2 trilyona sat, devlet müşteri de ayarlar;). mesela madencilik. devlet %20 sini beleş alsın. kalan %80 ini de satın alsın. ne kadar çok kömür gelirse o kadar çok kazanır, hem devlet hem taşeron. işçiler de hayvan gibi çalışır. devlet nasıl kazanır? halka dağıtılan beleş kömür belli (600bin ton). %20 den artan da, torpilliere 'verilir' satıp para kazanmaları için, karşılığında da yandaşlık satın alınır. artık köşe mi yazar, tv'de mi konuşur, afiş mi tasarlar, ak gençlik mi takılır bilemem.
    bu sistem kapitalist değil, neo liberaldir. kapitalizm de arz talep lazım. bunda sınır yok
    bunu diyen kişi, çağdaş hukukçular derneği başkanı selçuk kozaağaçlı'dır. dün onu gözaltına aldılar, dövdüler. spor salonunda kelepçeli beklettiler. sonra hiç bir şey olmamış gibi serbest bıraktılar.

    (başbakan'ın suçu ne yauuuu diyenlere) 2005'ten beri birtakım yasalarla, maden işletmeciliği ve arama izni direk olarak başbakanlık'tan çıkıyor. şirketler direk olarak başbakanlığa karşı sorumlu. e beleş linyit kömürün kaynağı da soma ve tavşanlı amk, coğrafya bilginizi hatırlayın.

    fatih tezcan denen adam da demiş chp ne tesadüftür ki soma'yı önerdi de zonguldak'ı önermedi. önerse nolcak? geziden iki hafta önce blabla.
    http://www.youtube.com/watch?v=a1mCu2DcshI
    nolur bi izleyin lan şunu.. doktorların özlük hakları nasıl reddedilmiş?
    particiliği, siyaset karıştırmayı kimler yapıyor görün.

    hepimizin başı sağolsun.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster