1. 51.
    +3
    gülüyorum lan ben bunlara. kendilerine demiyorlar mı biz 3 mühendisin birleşimiyiz. makavemet görmekle makineci olunsaydı tee dıbına koyim biz bile 3. sınıfta 5 dala ayrılıyoruz her dalın birbirinden farklı dersleri var biz göremiyorken size ne oluyor muallakler.

    gelecek adam varsa da şunu göze alsın çalışacakları yerler tanınmış büyük şirketler. kısaca okulu derece ile bitirip ingilizceye hakim olmalısınız. her yere giremezsiniz. bi makineci, elektrikçi v.s anadoludaki üretim atolyesinde 1000 tl ile de işe başlar aselsanda 10.000 tl yede işe başlar ama bi mekatronikçiyi orta ve küçük ölçekli şirketler almaz vestel, mercedes gibi yerler ister (maaşı iyi lafıda burdan gelir buralara giren her mühendisin maaşı iyidir zaten). ancak buraların eleman açığı azdır. bi vestel bile avrupanın en büyük beyaz eşya şirketi bünyesinde 200 mühendis var. bunların kaç tanesi mekatronikçi?

    kısaca çok riskli bi bölüm. ona göre gelin. bana kalırsa temel mühendisliklere yönelin illaki birine karşı bi hevesiniz vardır. elektrik seviyorsan elektriğe git kardeşim bu kadar serüvene girmeye gerek yok.

    ortalıkta duyduğun bilgilere de inanma türkiye teknoloji ülkesi değil bi japonyada, almanyada yaşamıyoruz dıbına koyim adamlar artık işi aşmış şirketin öyle pozisyonları varki her şeyden çakan birini koyman lazım adamların salisesi bile önemli bizim ülkede ölemi usta lan dıbına koduğumun çırağı lokmayı getirsene diye bağırıyor. azcık gerçekçi olun.
    ···
   tümünü göster