1. 1.
    +1
    sanal market, hepsi burada v.b. sitelerden alma bence. çünkü bunlar vatan bilgisayar, teknosa veya bimeks gibi teknoloji marketi değiller. bu tarz siteler birden fazla satıcıyı bi çatı altında toplar onların mallarını satarlar. garanti yada tenkin servisle bi problemin olursa seni satıcıya yönlendirir, o dağıtıcıya falan filan uğraşır durursun. ha bazen sorun olmuyor ama ben televizyon aldım mutfak için dünyanın sorununu yaşadım. neyse bunlar satış kısmıydı. yani alacaksan vatan, teknosa v.b. bilindik yerlerden al derim ben.

    şimdi gelelim teknik kısıma.
    laptop alacaksan markanın zerre kadar önemi yok biraderim. acer bile alabilirsin. mevzu şu, malzeme kalitesi ne? mesela acer örneğinden devam edeyim. baktığın zaman marka pek övülmez ama v3 serisi on numara beş yıldızdır. kısa süre kullandım ben mesela. 3 saat gta 4 oynadım cihaz tık etmedi. sorunsuz resmen. onların haricinde laptop denildiğinde anakart yapan markaların laptopları çok iyi olur. misal asus ve msi. zaten başka da yok :D her neyse, eğer onlara paran yoksa çıtayı düşür.

    işlemci olarak i5 işini görecektir. alırken işlemci numarasına dikkat et. misal, i5 4500U vs numaraları var. mümkünsa 4 ile başlayanları tercih et. çünkü bunlar nesil numarasıdır. 4. nesiller iyidir. 4. nesil bi i5 işlemci, 3. nesil i7 den iyidir.

    ekran kartı olarak nvidia her daim tercihin olsun. ati de iyidir ama sorunlu çıkabiliyor bazen. ilk zamanlarda iyi olsa bile sonradan parça mala bağlıyor. her iki markayı da uzun süre kullandım. 2 gb nvidia gt serisi bi ekran kartı işini görür. nvidia gt650m falan. paran varsa gtx serisine bak, performans işidir, oyuncular için.

    ram olarak en az 6 maks 8 al yeterlidir. 4 falan alma, artık onların nesli geçti. yeni oyunların çoğu 6 da rahat oynanır. ram konusunda pek kasma yani. 6 yada 8 gb yeter.

    anakart konusunda tabi 3 şık var, asus, msi, gigabyte. asus iyidir, olmadı msi, hiç olmadı gigabyte.

    laptop alırken mümkün olduğunca dış malzeme kalitesine dikkat et. alüminyum kasalar tercih sebebin olsun. sittin sene ısınmıyor meret.

    bunlar haricinde pek bişey yok.

    ha bir de acele etme, yaz geliyor indirimler başlar. teknosayı takip et ve tabi ki vatan. teknosa iyidir ama. garanti konusunda mükemmeller. arada turuncu indirim diye bişey oluyor, gayet makul ürünler var.

    not: teknosadan bi asus iyidir.

    edit: o kadar yazdık adam bi şuku bile atmadı. sokuk.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster