1. 26.
    +1
    politik yetersizlik değil risk yönetimi doğru kelime ancak bu da özellikle anayasa değişikliğinden sonra oluşan bir durum. Buna da iktidar sarhoşluğu diyebiliriz ki tek başına oy oranı olarak 50 leri buldu. Bunun vermiş olduğu bir kendine güven söz konusu.
    dış politika konusunda evet kısmen haklısın. Ancak eğer hatırlarsan kendisini bop eş başkanı olarak nitelendirmiş idi. Bu açıdan düşünürsen dış politikası tutarlı ve başarılı. Yok reel dış politika üzerinden konuşursak evet bir kısım sıkıntılar mevcut. Bunun temel nedenleri bölgenin aşırı hassas yapıda olması ve uzun vadeli olarak devletin dış politikasının bulunmamasıdır. Ki bu sadece bu döneme özgü bir durum değil geçişte de böyle idi. Özelleştirmelerin fiyatları konusunda ise tartışmaya açık bir konu. Evet bence de daha yüksek olabilir di hatta olmalı idi ki devlete daha çok para girsin ama ihale ile satıldı bunu da unutmamak lazım.
    Elbette iktidar olarak herşeyi düzgün güzel yaptı diyemeyiz. Elbette ekgiblikleri var özellikle tarım politikası yok. Bu konuda 12 yıldır herhangi bir şey yapılmadığı gibi bundan sonra da yapılacak gibi dde durmuyor.
    Ancak vesayet konusunda ciddi adımların atıldığı bir gerçek. Askerin siyasete olan müdahalesinin en azına indirilmesi konusunda ama iyisiyle ama kötüsüyle yapmış olduğu çalışmalar mevcut. Ekonomik olarak tek parti olmasının da vermiş olduğu hem makro hem mikro bazda güven nedeniyle ekonomide iyileşme mevcut özellikle de krizden sonra. Bunda özelleştirmelerin etkisi olduğu kadar o dönemde hazırlanan ekonomi politikalarının aynen devam ettirilmesi de başarılı olunmasını sağladı. Sağlık konusunda yapmış oldukları başarılı uygulamalar mevcut. En azından hastane hastane dolaşmak zorunda kalmıyorsun artık. Yaşın itibariyle bilir misin bilmem ama eskiden SSK lı isen farklı hastaneye Emekli Sandığı isen farklı hastaneye Bağkur lu isen farklı hastaneye giderdin. Bu sıkıntıları ortadan kaldırdı.
    artı ve eksi yönler bu şekilde uzatılabilir. Ancak genel anlamda anayasa değişikliğine kadar başarılı bir yönetim sergiledikleri genel kabul görmekte. Sonrası dönem ise tartışmaya açık.
    ···
   tümünü göster