1. 1.
    +17 -2
    hayat sevince güzel ayşeciği tek tük liseli güruh hariç bilmeyeniniz yoktur heralde.
    filmde herşeyden mutlu olmayı beceren bir kız ayşecik. babasının küçükken öğrettiği "memnun olmak oyunu"nu oynayarak herşeyin iyi yanını görüyor ve çevresindekilere gösteriyor. hatta herkese öyle bir yayıyor ki bu mutluluk işini, keklik türküsünün eşliğinde oynamasının ardından onla dalga geçen zengin binler bile ilerki kısımlarda çayda çıra falan oynuyor amk. neyse ki bu kızın bi açığı benim gibi dikkatli gözlerden kaçmamış ve burda paylaşmayı borç bilmiştir. ayşecik teyzesinin evine gelip kendisi için hazırlanmış odasına girer, hizmetçiyle konuşurlar. konuşma esnasında peyker(hizmetçi) burayı daha iyi yapmak isterdim ama alt tarafı hizmetçiyim falan filan der. mesela şuraya bi ayna asmak isterdim der sonunda da.
    ayşecikte "eyi olmuş ayna olmadığı suratımdaki benekleri görmem heç olmazsa" der. bak bak! hizmetçi bunun üzerine "ama onlar sana çok yakışıyor" der bizimki ne dese beğenirsin? "olsun. sevmiyom onları."
    yapma ya!!! şimdii sana sormazlar mı e sürtük neden bundan da memnun olmuyon diye? milletin problemleri senin gibi çil falan da değil yani. herkesi zorla dans ettirirken keyfine göre iş yaptırırken iyiydi ya?! o kumar masasında ayar vermeye çalıştığın teyzeler, şemsiyeyle dans ettiğin gençler, horon teptirttiğin ihtiyar heyeti bunu bilseydi hepsi sana toplu linç girişiminde bulunurdu lan.
    okuduğunuz için teşekkürler panpalar.
    ···
   tümünü göster