1. 76.
    -2
    bazen kuşkuya düşüyorum lan yoksa kandırılıyormuyuz diye ama sonra bilimsel olayları, keşfedilen şeyleri düşündükçe bence var diyorum.

    bizler 3. boyuta sıkışmış varlıklarız. ölüm ve doğum olayı bile başlıbaşına anlaşılmaz şeyler. bizi biz yapan şeyin ne olduğunu bile bilmiyoruz. evren hakkında bildiğimiz gerçekler %0.000000000000001 bile değildir eminim.

    eee amk bizler hayatı çok sığ görüyoruz. eminim bu doğum, ölüm, hayattaki amaçların, niye doğduk, niye biz varız gibi şeylerin tümünün matematiğe ve fiziğe dayalı olduğunu düşünüyorum. halen araştırma içersindeyim. kısaca hepinizin düşündüğü gibi ampulün yanması gibi şın! diye bişeyler oluşmadı hemen hepsinin mantıklı bir açıklaması eminim var. tanrı dediğimiz şeyin çok farklı bir şey olduğuna eminim. belki şuan bir bilgisayar tarafından yönetiliyoruz ve tüm bu dini emirler birer algoritma.

    ayrıca kuantum fiziğini bilmeyen siz cahil arkadaşlara her atom o an her yerde bulunur yani bir atom aslında evrenin her noktasında mevcuttur. bir gözlemci bu olasılıkları bire indirir. ışık neden hem dalga hem parçacık olarak davranırın olayı budur. yayılma 2 ye ayrılır parçacık ve dalga şeklinde. kuantumun somut örneklerinden biridir çift yarık deneyi. elektronlar yarığa tek tek atıldığı halde karşı duvarda dalga şekli oluşturur. ama her atılan elektronun tek tek hareketini ölçünce elektron sadece bir yayılımı gerçekleştiriyor. biri gözleyene kadar herşey olabilir. gözleyince tek olasılık.

    kısaca kader olayı bununla bir ilişkisi olabilir. dediğim gibi her şeyin bir açıklaması var.
    ···
   tümünü göster