1. 51.
    +2 -1
    alayınız devreleri yanmış bir avuç liselisiniz aq

    bi kere kafadan kaybediyorsunuz. resmi kayıtlarda birliğin ismi bordo bereliler değil özel kuvvetler komutanlığı diye geçer. eskiden özel harp dairesi ydi hatta. çok eski bi birlik değil aslında.. 91 senesinin sonlarına doğru kuruldular..

    en düşük rütbeli olanı 99 senesine kadar uzman çavuştu. sonrasında uzmanlar çıkarıldı şimdi sadece subay ve astsubaylardan oluşuyor.

    kolordu seviyesinde yaklaşık 6000 kişiden oluşan elit bir askeri birlikten basediyoruz.

    hiç bir birime bağlı değiller ve doğrudan cumhurbşkanlndan emir alırlar.

    iç tüzüklerinde ""aziz vatanın ve mukaddes milletin karşısına çıkacak iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesi için özel olarak seçilmiş ve özel olarak yetiştirilmiş, görevini sadece ölümle terk edebilecek vatan evlatlarından teşkildir." yazar.

    bir çok uluslar arası özl kuvvet değerlendirmesinde derece yapmış ve hatta her sene düzenlenen "uluslar arası özel kuvvetler şampiyonasını her sene "Türk Özel kuvvetler komutanlığı" aldığı için şampiyonanın bir anlamı kalmadığına karar verilmiş ve organizasyon 2004 te birr daha yapılmamak üzere bitirilmiştir. 2004 teki son şampiyonayı da almanya da türk özel kuvvetleri kazanmıştır.

    türkiye ve dünyada devlet büyüklerinin koruma görevlerini de türk özel kuvvetleri yapar.

    amerikan haber alma teşkilatı personelinin envanterinde bile bulunmayan özel üretim silah ve techizatlar kullandıkları bilinir.

    başkannın emriyle, teknik takip fiziksel takip dinleme ve fişleme de dahil olmak üzere tüm yetkileri alabilirler.

    süleyman demirel'in "özel harp dairesi ve ona bağlı olan mit teşkilatı bu ülkenin iki ayrı teminatıdır." sözü mit'in türk özel kuvvetlerine bağlı olduğunu gösterir.
    ···
   tümünü göster