1. 1.
    +28 -9
    türk insanını kademe kademe anlatacağımız bu başlıkta lütfen şukunuzu ekgib etmeyin.

    1- toplumun en alt kademesini oluşturan sınıf; cahiller: bu tip insanlar genellikle elinde tesbih, altında yumurta topuk kundura ve bir gibten anlamayan bir kafayla dolanırlar. genellikle özendikleri tipler deli yürek, aynalı tahir gibi 90 lardan kalma hödüklerdir. genel manada arabesk içerikli müzikler dinleyen bu topluluk, sadece ciks, kavga ve para düşünürler. hayattan beklentileri yoktur.

    2- yobazlar: bu tip insanlar genel manada her takun kuranda yazdığını iddaa eden ve din faşisti bireylerdir. en çok istedikleri şey bir yahudi öldürmek veya bir gayrimüslimin canına kıymaktır. hoşgörüden ve kardeşlikten bahseden bu tür, ateist ve gayrimüslimlere inanç ve görüşlerinden dolayı ana bacı küfretmekten haz alır. tek isteği şeriat olan bu topluluk kan dökmeyi, kadınları arka plana atarak onları gibmeyi, kuran haricindeki tüm kitapları yakıp yıkmayı çok severler. tek bildikleri "bugün allah için noptın?" kelimesidir.

    3- ergenler: bunlar genellikle sosyal medyada fame olma çabası içerisinde, salak salak fotolar çekip bunu yanyana getiren insanlardan oluşur. facebooktaki inci sayfalarında laf sokmaktan haz alan bu tayfa, saçlarına ve kıyafetlerine one direction veya justin bieber şekli vererek kezbansuları ayarlamayı başarırlar.

    4- bir gibten çakmayan murat bozcu ergenüstüler: bunlar her ne kadar yaşça ergen olmasada, fikren ve zikren ergenin allahıdır. bunları o eşşek kadar taktıkları halka küpelerinden, dalgalı yannan saçlarından ve salak salak gülüşlerinden tanıyabilirsiniz. kılık kıyafetinden dolayı bilgili bir insan sandığınız bu insanlar, kapitalizmin en temel öğesini oluşturarak, mağazalara dşen tüm malların takipçisi ve alıcısıdır. bunları genellikle "yaa babaaa, çok güzel bir ayakkabı var alayımm mııııı? :((((" veya "aşkm elsivaya gidelim miiii? :((( " (elsiva dediği şey lc waikikidir bu amk kezbanının) he birde onların deyimiyle "feyis" kuşudur bu amk asalakları.

    5- her taku bilen ayağına yatan gibkolar: bunlar daha çok ege ve marmara kıyılarında görülür. her taku bildiklerine inanan ve herşey hakkında belirli belirsiz yorum yapan bu insanlar, genellikle orta yaşlı kadınlardan oluşur. her ne kadar her taku bildiklerini iddaa etselerde, bir tak bilmemektedirler. bu nedenle hep zütlerinin üstüne otururlar.

    6- akepeliler: bu insanlar ülkemizin yarısını oluştururlar. her ne kadar içlerinden istisna çıksa da genel özellikleri bellidir. herşeyi bildiklerini sanan ve dünya üzerindeki her kötülüğün yahudiler tarafından gerçekleştirdiğine inanan bu tiplerin büyük ticari ortakları yahudilerdir. en iyi bildikleri şey; "biz onuda iyi biliriz" cümlesi olan bu tipler için akp nin yaptığı hiçbir yolsuzluk, hırsızlık, düzenbazlık önemli değildir. herşeye bir kılıf bulunur. yeter ki abdestli kapitalizme bir zeval gelmesin. cehape zihniyetinden dert yanan bu tiplemeler onların yaptığı ve yağmadığı birçok yolsuzluğu, onlara göre "dinsizliği" ön plana çıkartarak kendi yolsuzluğunun önünü kapatırlar.

    7- solcu tayfa: bu tiplemeleri genellikle dev-genç, dev-yol veya tgb gibi oluşumlarda görebilirsiniz. genellikle kapitalist oluşumlardan dert yanan optürnist stalinistlerden oluşan bu insan topluluğu sıkça burger kinge gider, starbucks ta takılır. en bilinen kelimeleri "fuhaşizmeeeah kaarşıııaah omız omızaaaaahhhh" gibi telaffuzlardır.

    8- ülkücü tayfa: bunların farklı mottoları yoktur. faceden "türk ırkı sağolsun" gibi şeyler yazıp askerden kurtulmak için üniversiteye giden tiplerden oluşur. tek bildikleri kavga ve tekbirdir. içlerinde atatürk düşmanlarını bile barındıracak kadar düşük bu tipler youtubeden dombra izleyerek savaşlara girmeye çalışır.

    işte türk insanı, yobaz, cahil, gülümsemekten uzak, yobaz ve kapitalist insanlar bütünü. okul kitaplarımızda övülen, ancak pratikte hiçte göremediğimiz o "muhteşem" insanlar. yazık amk, yazık...
    ···
   tümünü göster