1. 1.
    +14 -1
    şeriatı ve halifeliği atatürk kaldırdığı için de atatürkü suçlayanlara ingiliz bini diyip milleti kandıranlara ve kananlara da tek sözüm var.
    atatürk ülkeyi cehaletten kurtaran bir adamdır.
    halifelik ülkemizde kaldırılmasın, millet cahillikten kırılsın gerilesin ilerlemesin diye ingilizler şerihatı ve halifeliği ülkemizde tutmak istedi fakat atatürk bunu yemedi ve halifeliği kaldırdı.

    fakat şunuda söylemeden edemeyecem. islam insanı cahilleştiren bir din değildir. bilakis bütün dünya kız cocuklarını ezerken doğduğunda canlı canlı gömerken peygamber efendimiz sav bunu ortadan kaldırmıştır. bu hala ülkemizde olmayan kadın erkek eşitliğini sağlayan cahillikten cok uzak bir eylemdir.

    islamcılar dinimizi geriletebilir. islam değil... bunların yuzunden ülkeye matbaa 300 yıl sonra geldi. geri kalmasında toplum ne yapsın.
    ama atatürk şeriatı kaldırıp latin harflere 3000 yıllık türk seslerini verdi. ve bu kolay harfler ile okuma oranı sürekli dimdik artmaktadır ülkemizde. arşiv kayıtlarına göre 100 yıl önce erkeklerde 1000 de 7 kadınlarda 1000 de 1. güney doğudaki kadınlarda okuma oranı ise 10 000 de 3 tür. okuma oranı şuanda bir ok gibi yükselmektedir. dunyada böyle bir eğitim görme oranı yoktur. cunku ulke eskiden o kadar cahildir...

    atatürk
    sanatsız bir ülkenin hayatdamarlarından biri kesilmiştir
    istikbak göklerdedir ( ucak uzay alanı)
    diyen bir insandır.

    atatürk
    alfabe bile kurabilen. bir insandır

    atatürk ülkeyi gençlere emanet eden bir insandır.

    dahasını bunun 100 katı olduğu için yazıp başınızı şişirmiyorum

    edit: cumhuriyetten önce 13tane varken 1927 yılında atatürkün emri ile bu sayı 40 a suanda yüzlere cıkan imamhatip okullarında okuyan ey cahil öğrencileri.

    atatürk'e ata demekten çekinen gafiller. atatürküm cocugu yoktur cunku atatürk aynı zamanda bu ülkenin anasıdır. aynı zamanda anatürktür.
    neymiş efendim atatürk bütün ülkenin sahibi olmuş atı varmış portakal ormanları varmış heryerde yalısı gemisi varmış.

    eyyy gafiller bunun onlarca katı 11 senelik basbakanda vardır. basbakan bir atatürk değildir. en fazla onun çaycısının karısının eniştesi olabilir.

    atatürk 150 yıl önce kaç dil bilen(van münüt çü değil yani) askeri eğitim ve disiplin görmüş.bir insandır

    atatürk başbakandır ama başbakanda öte ülke kurucusuur. biz ülke yönetiyoruz değil biz ülke kuruyoruz demiştir. hemde yoktan var edilen bir ülke kurmuyor. içine sızılmış ve sıçılmış cehalet almış başını zütürmüş. imparatorluğu badışahları servi imzalamış camileri satmış yüz üstü bir ülke bırakmış. tekneye binip gitmiş. ülkeye milyonlarca asker kuşatmış. ülke buradan kuruldu arkadaşlar. ulu önder mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde ve dedelerimizin kanıyla kuruldu.
    ···
   tümünü göster