1. 1.
    0
    Charles Manson Ailesi ya da kısa olarak ‘Aile’, görünüşte ilk zamanlar müzisyen ve tarikat kurucusu Charles Manson’un etrafında toplanmış huzurlu bir hippi topluluğuydu.

    Charles Manson, 1967 yılının başlarında yedi yıllık bir hapis cezası alıp daha sonra da şartlı tahliye edilmişti. Hapiste gitar çalmasını öğrendi ve tüm batı yakasını sokak çalgıcısı olarak dolaştı. 1967’nin yazında hippi hareketinin başkenti olan San Francisco’ya geldi. Karizmatik ve 1.57 boyunda olan şarkıcı/ozanın kısa sürede etrafını yaşamdan inancını kesmiş, evsiz ve uyuşturucu bağımlısı olan gençler doldurmaya başladı. Manson kızıl saçlı olan genç kızlara ve kadınlara ilgi duyuyordu, kısa sürede de etrafını pek çok kızıl saçlı doldurdu.

    Onun ağına düşen biri olunca, Manson ondan sevgisinin göstergesi olarak kendisine daha genç ve daha güzel kadınlar getirmesini istiyordu. Bu taktik başarılı olmuş, harem giderek büyümeye başlamış ve Manson’un VW-minibüsü bir süre sonra ‘’Aile’’ için küçük gelmeye başlamıştı. Siyah boyalı bir okul otobüsü satın alarak, Amerika’nın batı kıyı bölgesini dolaşmaya başladılar

    Toplumun değişik kesimlerinden oluşan komün, aşırı şekilde LSD, Psilocybin ve Meskalin gibi uyuşturucu maddeler kullanıyordu. Kolay etkilenen gençler Manson’un ideolojisi için mükemmel insan malzemesi oluyorlardı.

    1967 yılında Rock grubu Grateful Dead’in bir konserinde aşırı LSD alan Manson gördüğü bir vizyonda kendisinin çarmıha gerilmiş olduğunu söyleyip, sonrasında da kendisini yeniden doğan Mesih olarak ilan etti. 1968 yazından itibaren de, Mesih ve şeytanın aynı vücutta varolmuş hali olduğunu iddia etti. Kendisini destekleyenler onun yaptığı açıklamalara ‘’Amin, Amin’’ diye yanıtlar veriyorlardı.

    Bu zaman içinde Manson Aleister Crowleys’in fikirlerine hayranlık duyuyor, nazi ve scientology unsurları ile ilgileniyor, başka yazılardan çeviriler yapıyor, bunları kendine göre garipçe uyarlıyor ve tercihen Beatles grubunun albümlerindeki şarkı sözlerinin içeriği ile ilgileniyordu. Böylelikle Manson’un kıyamet fikirlerinden ‘’Helter Skelter’’ doğmuş oldu (Helter Skelter Beatles grubunun Beyaz Albüm olarak bilinen albümünde yer alan şarkının adı). Buradaki anafikir: Üst sınıf olan beyazlara karşı tahrik edici saldırılar, aynı zamanda da siyahlara karşı olan saldırılar sonrasında da her iki tarafı birbirine karşı kışkırtmak.

    Manson Ailesi 1960’ların sonunda birçok soygun ve cinayetten sorumlu tutuldular. Cinayetler arasında aktris Sharon Tate ve arkadaşları, süpermarket zinciri sahibi Leno LaBianca ve karısı Rosemary bulunmaktadır.

    Manson Ailesi 1969 Tate ve LaBianca cinayetlerinden sonra Death Valley – Kaliforniya’da bir çiftlikte tutuklandılar. Manson Ailesinin beş üyesi cinayetlerden dolayı ölüm cezasına çarptırıldı. Daha sonra yasal tutarsızlıklar ve kanun değişikliğinden dolayı, ölüm cezası müebbet hapis cezasına çevrildi. Müebbet hapis cezasına çarptırılan tüm Manson Ailesi üyeleri bugün hala cezalarının revizyonuna ya da af için mücadele etmektedirler. Bugüne kadar sadece 1985 yılında Steven Dennis Grogan affedildi.

    Ailenin yöntemleri

    Manson, ailesi için sosyal durumu sorunlu olan kızları seçiyor, onları pgibolojik manipülasyonlar ve uyuşturucu ile kontrol altında tutuyordu. Tarikatına yeni üyeler bulmak için onları uyuşturucu ve grupciks ile kandırıyordu. Öncelikli olarak ailesine bakabilmek ve müzik kariyerine devam edebilmek için mali durumu güçlü kişileri bulmaya çalışıyordu. Birçok müzisyen, film yıldızı ve tanınmış şahıslar, iş bağlantılarından ve mali gücünden faydalanmak için kızlar tarafından kandırılmaya çalışıldı.
    ···
   tümünü göster