1. 1.
    +1 -1
    panpa selam. Şu an bu entryi zamanında ineğin önde gideni olmuş bir adam yazıyor. Mekatronikten çift anadal yapmış biri olarak söylüyorum, Türkiye'de mekatronik mezunu adam kolay kolay istediği işi bulamaz. Neden mi? Bak şimdi:
    Türkiye'de mekatronik ne yazık ki bir sektör olamadı hala. Sen mezun olursan bu bölümden, tabi ki 4,5 yıla kim bilir neler değişir, bir makinecinin ya da eee cinin işini yapıcaksın. Girişken bir yapın yoksa işin çok zor. Ben her şeye bulaşmaktan keyif aldığım için multidisipliner bir bölümden çift anadal yaptım. Çift anadal dedikleri dalavere 2. diploma, yani 2 diploma almış oluyorsun (ayıptır söylemesi 4 yılda 2 diploma 3.80 ortalama ikisi de) Bilim adamı olmak filan istemiyosan gibtir et derim sana. En baba mühendislik elektrik elektronik mühendisliği. Geniş bir alanı var. Elektrik mühendislerinin imza yetkisi var. Gelirleri fena değil. falan filan
    Ama tüm bu yazdıklarıma ek olarak şunu söylemek istiyorum. Mühendis olsun taştan olsun. Eğer iyi bir eğitim veren kurumu bitirirsen, sahip olacağın mühendislik kafasıyla her bi gibimi yaparsın. Mesela mekatronikten mezun olup elektrokçinin de makinecinin de işini yaparsın. Bu seni mutlu eder mi ama orası önemli? Bi yazılımcı gibi kod da yazarsın gerektiğinde. Diyosan ki ben yönetim yolunda ilerleyeceğim, yani managerial ladderı seçicem diosan, endüstri de okusan bir makine de. Orada tecrübene, karakter özelliklerine ve yüksek lisansına bakacaklardır. Aklına takılan soru olursa mesaj atarsın.
    Başarılar
    ···
   tümünü göster