1. 1251.
    +37 -1
    beyler 27 yaşını devirmiş bi adam olarak, muhakkak benden çok şey bilen arkadaşlar vardır burda, ama hayatta edindiğim kendi derslerimi zipleyerek buraya aktarmak isterim :

    beyler bazı şeyler hayatınızın gidişatına etki eder, yaptığım kadar yapamadıklarım da içimde ukte kalmış, keşke dedirtmiştir..

    beyler özellikle 16-22 yaş arasındakilere öğütlerimdir :

    1. muhakkak ama muhakkak hayatta neyden zevk aldığınızı belirleyin ve onu iş olarak belleyin. örneğin ben bilgisayar mühendisi oldum, iyi de bir mühendisim, ama beyler yaptığım işi sevmiyorum, sevemiyorum, zevk almıyorum amk. benim ilgi alanlarım tarih, felsefe, teoloji, reklamcılık, afiş tasarımı, endüstriyel tasarımcılıktı, inanın bu işlerle uğraşabilseydim çok başka bir hayatım olurdu.

    beyler para konusu nolacak dediğinizi duyar gibiyim, emin olun yaptığınız işte başarılı bi adamsanız, heryerde para vardır. bu çok klişe gelen ama dibine kadar doğru bir önermedir.

    2. hayatınızdaki herşeyde belli bi denge gözetin. yemek yerken, oyun oynarken, zevk veren her işte, kolay haz veren herşeyde, dengeleri bozmamaya özen gösterin. çok söyledik zaten bunları, sigara, 31, ot çöp gibi insan doğasına uymayan, kolay haz veren, uğraşmadan kazanılan herşeyden uzak durun.

    3. beyler iyi okul okumak, iyi işlerde çalışmak yetmez, yetmiyor, bi adam geliyor, size bambaşka kapılar ve hayatlar gösteriyor, bunlardan haberdar olun, bunun tek yolu ise çok okumaktır. kaliteli, bir sahnesine haftalarca aylarca uğraşılmış düşünsel yönden güçlü filmler de kabulümüzdür.

    beyler 2. ve 3. maddeler kuranda bile geçer ki ilk emri oku dur. ve herşeyde bi denge tutturmanızı, aşırıya kaçmamanızı da önerir.

    1. madde ise, daha önce milyonlarca kişi tarafından yaşanıp deneyimlenmiştir, ama bilenler bilir, steve jobs gibi efsane bir adam, efsanevi stanford mezuniyet konuşmasında, 1. maddeyi üzerine basa basa anlatmıştır..
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      Panpa tarihi çok severim hukukçu olmak istiyorum ama sayısal bölümde okuyorum ne yapayım karmakarışık
      ···
   tümünü göster