1. 476.
    +44
    beyler şimdi aklıma geldiğince dopamin reseptörleri açısından olumlu ve olumsuz günlük hayat aktivitelerini sıralıycam :

    olumlu :

    - dikkat ve mücadele gerektiren hertürlü iş reseptör mikarını arttırır, oyun oynamak, kitap okumak, film izlemek, dizi izlemek vs.

    - aç kalmak ve susuz kalmak reseptör miktarını arttırır.

    - hertürlü kolay hazdan kaçınmak reseptör miktarını arttırır.

    olumsuz :

    - söylediğimiz gibi 31 ve sigara reseptör miktarını çok büyük oranda azaltır.

    - facebook, internet, milliyet.com.tr, sözlükler, eğer onlarsız yapamıyorsanız ve bağımlılık olmuşsa, reseptör azalmasında rol oynuyor demektir.

    - müzik eğer bağımlılık haline gelmişse, onsuz yapamıyorsanız ve beynininz zorlanıyorsa bir bağımlılıktır ve reseptör miktarınızı düşürür.

    - yemek için yaşamak, yani yemeği bir haz kaynağı olarak görmek reseptör miktarını düşürür. yaşamak için yemek durumundayız beyler.

    etkilemeyenler :

    - beyler gülmek, sohbet etmek, kızlarla konuşmak, alkol almak, gitar çalmak reseptör miktarını etkilemez.

    hatta sohbet etmek, gitar çalmak reseptör miktarını belli oranda arttırabilir.

    alkol almak testosteron miktarınızı belirgin şekilde azaltir. bu da pek iyi birşey değildir açıkcası.

    - genel düşünün beyler, günlük hayatta dopamin salgılatan birsürü aktivite vardır. bizim çıkış noktamız da burası zaten. dopamin reseptörünüz çok fazla olsun ki, günlük hayatta ufak tefek dopamin salgılanan anlardan büyük keyif alın diye. reseptör miktarınız az ise günlük hayatta size haz veren hemen hemen hiçbirşey olmayacaktır.

    - bir de beyler bişeyin bağımlılık olup olmadığını anlamak için onsuz yapıp yapamayacağınızı sorgulayın. eğer onsuz olmuyorsa o bir bağımlılıktır ve kurtulmaya çalışın.
    ···
    1. 1.
      +4
      reserved
      ···
    2. 2.
      +1
      Rezerved
      ···
   tümünü göster