1. 401.
    +25 -1
    özelden yazmaktan vaz geçtim amk burada yazalım sen de buradan cevapla herkes yararlansın. cevap vermek isteyen başkası olursa o da olur.
    reis öncelikle biz liselilerle bunları paylaştığın içn çok teşekkür ediyorum. çok minnettarım şahsen..
    ve aynı beni anlatmışsın. ben pek fazla 31 çekmem aslında ama somurtkan, sessiz sakin ve sinirli birisiyim genelde.
    bunun nedenini haz olarak mı tanımlıyorsun?
    aynı benim durumumdan bahsetmişsin, ben de artık hiç bir şeyden zevk almıyorum diyorum ki mesela ulan şu kızla sevişsem zaten bıkacağım amaan boşver..
    şu reseptör konusuna gelelim. şimdi doğru anlamış mıyım. bu dopamin hormonu pek önemli değil de önemli olan reseptör. kolay hazlarla reseptörleri harcıyoruz ve daha harcayacak reseptör kalmıyor. bundan dolayı var olan dopaminin ehemmiyeti kalmıyor.?
    şimdi mesela bir kap rus salatısı duruyor orada. ben onu gidip gelip yersem reseptör harcanır, nefsime hakim olursam reseptör üretilir mi?
    balık yağı hakkında ne düşünüyorsun bu işle ilişiği var mıdır?
    şimdi gelelim en önemi sorulara. derslerde başarılı olmayı bir anlamda 31i bırakmaya mı bağlıyorsun? anlamıyorum ki nasıl sadece 31i bırakmak birden bütün hayatının değişmesine neden oluyor? 31i sigarayı bırakıyorsun ve derslerde başarılı oluyorsun, kızlar tarafından ilgi çekici birisi oluyorsun, hayattan zevk alıyorsun nasıl oluyor?

    5 sene sonra gelen edit: vay aq 5 sene olmuş. derslerini nasıl etkiledi diye soranlar olmuş, beyler ben üniversiteyi 2. girişimde kazandım. hayvan gibi çalıştım 2. senemde ve kafama esince de 2-3 günde bir osbir çektim. üni hazırlanırken karı kız mevzusu olmaz. o yüzden kendinizi sakinleştirmeniz için çekiçle vurmak yerine bir osbir atın kendinize gelin. ünide yaparsınız ne yapıyorsanız. sonuç olarak tr nin en güzel ünilerinden birisinde mühendislik okuyorum.

    burayı iyi okuyun: hatırlıyorum da 5 sene önce bu başlığı açan adama derslerle alakalı çok soru sordum. yok işte çekersem ne olur çekmezsem daha mı iyi falan. geçin aq o işleri. her şeyi her şeyle bağdaştıramazsınız. o zamanlar ana problemim üni sınavıydı. ben de onu soruyordum haliyle. hayatta dert bitmiyor beyler. dişinizi sıkın geçecek yok. çünkü yerine yenileri geliyor. size vereceğim tavsiye, yapabileceğiniz en güzel şey disiplinli olmanız. hayatınıza bir düzen tertip getirin. manita da yapın, spor da yapın. ama hayvan gibi ders çalışın dıbına koyim. kazanabileceğiniz en güzel okulu kazanın. biraz karamsar bir şekilde dert bitmiyor dedim. dert mezarda bitecek, hayatın olayı bu, evet. ama şunu unutmayın. hayatınıza yeni dertler girmiyorsa yerinizde sayıyorsunuz demektir. dişinizi sıkın geçecek yok demiştim. çalışın geçecek diyorum. sonra arkanızda bakacaksınız ve diyeceksiniz ki, yendim seni huur çocuğu. ananı bile gibtim. seni nasıl gibtiysem önümdekini de gibeceğim. ve bir zaman sonra günlük hayatın rutininden zevk alır hale geleceksiniz. ne var lan, ölene kadar dert mi gibeceğiz dıbına koyim?

    hadi selametle.. mayıs 2018
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +15
      olm şu salak entariyi şukulamayın lan. 2 sene önce ergenliğin doruklarındayken yazmışım baksanıza kuracağım cümleyi gibeyim
      ···
    2. 2.
      +1
      Neyse panpa bıraktın mi fayda gördünmü
      ···
      1. 1.
        0
        oanpa faydasını gördüm evet ama bir yere kadar yani artık bıraktım çekiyorum
        ···
      2. 2.
        0
        derslerini iyi etkiledimi panpa bi yazsana şuraya
        ···
      3. 3.
        +4
        Evet beyler bu güne kadar yapmadım ve sınırsız fayda gördüm ne utanma kaldı ne bisey 15 gün sonra biriyle çıkmaya başladım dersi dinlesem yeter hale geliyorum yavaş yavaş dinlediğimi unutmamaya başladım şimdilik faydalari bu kadar
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster