1. 1.
    +9 -1
    31- MALIYE BAKANI'NIN OGLUNUN MISIR ITHALI OLAYI
    Maliye Bakani Kemal Unakitan'in oglu, Gümrük Vergisi % 70'e çikmadan hemen önce, 4 bin ton çerezlik misir ithal ediyor. Ve ithalden sonra, Gümrük Vergisi miktari yükseltiliyor. Maliye Bakani, konu ile ilgili yaptigi açiklamada "oglum o misirlari, tavuklarina yedirecek" diye ilginç bir görüs sergiliyor. Ifade edidigine göre, 4 bin misirla bir yil boyunca 175 bin tavugun beslenmesi söz konusudur. Ve bu miktarda bir tavugun da olmadigi ileri sürülmektedir. Yine ifade edildigine göre, misir ithalinden 360 milyar kar elde edilmistir. Ileri sürüldügüne göre, 17 Nisan 2003'te Misir Ithali'nde Gümrük Vergisi %20'ye indiriliyor. 15 Temmuz 2003'te 4400 ton ADB menseeli misir ithal kontrol belgesi aliyor ve 4 Agustos 2003'te 4000 ton misir ithal ediliyor ve Gümrük Vergisi hemen bu ithalden sonra yükseltiliyor. 8 Agustos 2003 tarihinde % 45'e yükseltiliyor. Daha sonra da söz konusu vergi, % 70'e yükseltilmistir.
    NOT: Maliye Bakani'nin açiklamalari kamuoyunu tatmin edici olmamistir. ILAHI BIR TESADÜF!

    32- MALIYE BAKANI'NIN KAÇAK VILLASI VE RESMI MÜHÜRLERIN SÖKÜLMESI OLAYI
    Üsküdar Belediyesi'nin 3 kez mühürlenmesine ragmen, mührü kirarak oturdugu vilanin bahçesine bir de kaçak villa insa eden Unakitan, depreme dayanikli bina yaptirmak için belediyeye basvurunca, kaçak vilanin hikayesi de ortaya döküldü. Kaçak villanin gibayet konusu olmasi üzerine, Içisleri Bakanligi Basmüfettisi Sahin Demir, olayi incelemeye basladi. Bir gün sonra Üsküdar Belediyesi, bir gazeteye villanin yikilmasi için ilan verdi. Gerekçe olarak da, evin bulunamadigi belirtildi. Yikim için verilen ihale ilanina basvuran kimse de çikmadi. Demir, raporunda önemli ifadelere yer verdi. Raporda, "Belediye Baskani, bu olayda görevini kötüye kullanarak, adeta ruhsatsiz insaatin bitirilmesi için gayret göstermistir. Insaat, kalitesi ve mevkii açisindan son derece ranti yüksek bir halde tamamlanmistir. Bu durum da dikkate alindiginda kaçak yapinin tamamlanmasinda ilgililer ile insaat sahibi (Kemal Unakitan) arasinda yasal olmayan iliskilerin olabilecegini akla getirmektedir" denildi.
    NOT: Maliye Bakani, oglu ve kizinin villalarinin kaçak oldugunu; ancakBelediye'nin kendisine düsen hizmetleri yerine getirmedigi için kaçak duruma düstüklerini açikladi. ILAHI BIR TESADÜF!

    33- TÜPRAS IHALE OLAYI
    2004 yilinda 15 milyar $ cirosu bulunan ve 500 milyon $ net kar eden TÜPRAS'in, Zorlu Grubu ve Rus TAF-NEFT Konsorsiyumu'nun iptal edilen satisinda, degeri 1,3 milyar $ idi. Bilahare TÜPRAS'in % 14.7'si 446 milyar $'a satiliyor. Bu durumda TÜPRAS'in bu fiyattan hesap edildiginde, toplam piyasa degeri yaklagib 3 milyar $ ediyor. Yani ayni TÜPRAS'in çok kisa bir süre içerisinde, fiyati ortalama % 50 artmis oluyor . ve halen TÜPRAS, AKP iktidari tarafindan satilmaya devam edilen bir kurum olarak ortada duruyor. TÜPRAS gibi, stratejik bir kurulusun, yangindan mal kaçirir gibi satilmaya çalisilmasinin amacinin ne oldugunu ve eger mahkeme yapilan satisi iptal etmeseydi, meydana gelen yaklagib 1,5 milyar $'lik zararin sorumlulugunun kimlere ait olacagi merak edilmektedir.
    NOT: Iktidardan, kamuoyunu tatmin edici bir açiklama yapilmamistir. ILAHI BIR TESADÜF!

    34- ÇORLU MOTIF TEKSTIL A.S.'NIN TPAO'YA BORCU KONUSU
    Çorlu'daki Motif Tekstil San.Tic.A.S ., TPAO'dan dogalgaz aliyor. Borcu 1,5 trilyonu asiyor ve ödeme yapmiyor. Bunun üzerine TPAO, dogalgazi kesiyor ve söz konusu firmayi icraya veriyor. Iddiaya göre, Basbakan Recep Tayyip Erdogan devreye giriyor. Verdigi talimatla gaz tekrar baglaniyor. Ve konu resmi yazismalara da yansiyor. Merak edilen hususlar sunlar; -TPAO'ya 1,5 trilyon borç takan ve hakkinda icra islemleri baslatilan bu firmaya, gazin baglanmasi konusundaki emir, bizzat Basbakan tarafindan verildi mi? Verilmisse sebebi nedir? -Firmanin sahipleri kimlerdir? Bunlarin Basbakan'la ve AKP ile bir siyasi yakinligi var midir? Firmanin sahipleri, Basbakan'a nasil ve kimleri araci koyarak ulasmislardir? -Söz konusu firmanin borcunun daha sonra 3 trilyona yükseldigi söyleniyor. Bu dogru mudur? Söz konusu olan firmanin, TPAO'ya olan borcunu ödemeden kapandigi ileri sürülüyor. Bu gerçek ise, Devlet burada ne kadar zarara ugramistir? Ve bunun sorumlulari kimlerdir? Eger Basbakan bir talimat vermemisse, Basbakan'nin ismini kullanip belge düzenleyenlerle ilgili bir sorusturma açilmismidir?
    NOT: Konu ile ilgili herhangi bir açiklama yapilmamistir. ILAHI BIR TESADÜF!

    35- TOKI'DEN BAKAN KARDESI'NIN IHALE ALMASI OLAYI
    TOKI 24 Mart 2004'te toplam bedeli 1 trilyon 580 milyar lira olan Istanbul Halkali 3.Etap Konut Projesi'nin sosyal donati, alt yapi ve çevre düzenlemesi isi için ihaleye çikti. Ihaleyi Ticaret Sicil Kayitlari'nda Fatih Demiryürek ve Dede Sahbudak'in ortak gözüktügü Demars Insaat Sirketi % 31,69 fiyat kirimi yaparak kazandi. 8 Ekim 2004'te teslim edilmek kosulu ile 7 Mayis 2004'te sirket ile sözlesme imzalandi. Ancak, teslim tarihi geçmesine ragmen is tamamlanamadi. Ihaleyi kazanan Demars Insaat'in kagit üzerinde gözükmemesine ragmen, asil sahibinin Ömer Faruk Ergezen oldugu ifade edildi. Ömer Faruk Ergezen'in, geçen hafta görevden alinan Bayindirlik Bakani'nin Zeki Ergezen'in kardesi'nin oldugu ve kardes Ergezen'in TOKI'nin yani sira Adalet Bakanligi ve Milli Savunma Bakanligi'ndan da ihaleler aldigi ileri sürülüyor. Ifade edilen Bayindirlik Eski Bakani Zeki Ergezen'in kardesinin ihalelerde kayrildigi seklindedir. Geçen hafta görevden alinan Bayindirlik Eski Bakani Zeki Ergezen, Milliyet Gazetesi'nden Saliha Çolak'a yaptigi açiklamada; " Ya yiyen Bakan'i görevden alirlar, ya da yedirmeyeni " demisti. Ulastirma Eski Bakani Yasar Topçu, Zeki Ergezen'in Bakanligi döneminde kendisine geldigi ve kardesi için kendisinden ihale istedigini de açiklamisti.
    NOT: Konuyla ilgili resmi bir açiklama yapilmamistir. ILAHI BIR TESADÜF!

    36- DATA TEKNIK SIRKETI'NIN IHALE ALIMLARI OLAYI
    Ülker Grubu Sirketleri'nden Data-Teknik Bilgisayar'a, bazi kamu ihalelerinin usulsüz olarak verildigi ileri sürülmektedir. PTT Genel Müdürlügü'nün otomasyonu için 3 bin, büro için de bin olmak üzere toplam 4 bin adet bilgisayar Data-Teknik Bilgisayar kazandigi, PTT'nin bu bilgisayarlar karsiliginda Data-Teknik'e 4 trilyon 348 milyar ödeyecegi ve Data-Teknik'in 30 Eylül 2004'te baslamak üzere 4 yil içinde söz konusu sözlesme süreci içinde teslim edilmesi gerektigi ifade ediliyor. Ayni sirketin Adalet Bakanligi'nin 20,5 trilyon lira bedelli teknik donanim ihalesini kazandigi ve Türk Telekom'a ADLS kurulumu ve servis destegi ihalesini yine Data-Teknik tarafindan kazanildigi ve ayrica Adalet Bakanligi'nin UYA kapsaminda Mahkeme Kalemleri'ne dagitilmak üzere 10 bin masa üzeri bilgisayar, Hakim ve Savcilar'a verilmek üzere 8 bin dizüstü bilgisayar temini isini de üstlendigi ifade edilmistir. Ileri sürüldügüne göre, Ülker mamüllerinin dagitim ve pazarlamasini yapan sirkette Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in da bir müddet öncesine kadar ortak oldugu, bu nedenle söz konusu ihalelerde belirtilen firmanin kayirildigi ileri sürülmektedir.
    NOT: Konu ile ilgili herhangi bir sorusturma ve açiklama bugüne kadar yapilmamistir. ILAHI BIR TESADÜF!

    37- EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜGÜ GIYIM IHALESI
    Içisleri Bakanligi'nin açtigi, toplam 22,8 trilyonluk ihalenin büyük bir bölümü Albayrak Turizm Insaat A.S.'nin aldigi ve 12 trilyon 680 milyar liraya 200 bin adet polis montu dikimi isini, SIYASI NEDENLERLE söz konusu firmaya verildigi ileri sürülmektedir. Yine, Sümer Holding A.S.'ye ait TÜMOSAN ihalesini de Albayraklar Sirketleri'ne bagli ALÇELIK Yapi Ins.A.S'nin aldigi ve bu ihalenin de sorusturulmasi gerektigi ifade edilmistir.
    NOT: Bu ihalelerle ilgili herhangi bir sorusturma ve açiklama yapilmamistir. ILAHI BIR TESADÜF!
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster