1. 1.
    +14 -1
    (bkz: gaz kapsülü ile çocuğu vurmuşlar/#139249991)

    1- iZMiR TCDD LIMAN TASIMA iHALESI
    TCDD izmir Liman'i için, yillik 70 milyon $'lik yükleme-bosaltma isleri için ihale hazirligi yapiliyor. Daha sonra ihaleden vazgeçiliyor. Ihalesiz olarak 15 yilligina Reha Denizcilik ve Raden Lojistik isimli 2 sirkete veriliyor. Sirketlerin, 15 yilin sonunda arzu ettikleri takdirde 15 yil daha ise devam edebilecegi sözlesmede yer aliyor. (Toplam 30 yil süreli) Toplam 2 milyar 100 milyon $'lik is ihalesiz veriliyor. Bu firmalardan biri, sözlesme tarihinden 2 gün önce kuruluyor, digeri de ayni gün kurulusu gerçeklesiyor.
    Bu sirketin büyük hisseli ortaklarindan biri AKP'nin Bakirköy Ilçe Baskanligi'ni yapmis olan Rahmi Genç. Sözlesme imzalandiktan sonra bu kisi, hisselerini devredip, ayriliyor. Olayin usulsüzlügü dile getirilince, TCDD Reha Denizciligin sözlesmesini iptal ediyor. Bu sirketin Genel Müdürü de, diyor ki; "TCDD'nin aleyhine dava açtik, davayi TCDD kaybederse 225 milyon $ tazminat ödeyecek, haberleri olsun."
    NOT: TCDD yapilan islerin usulsüz olmadigini açikliyor. ILAHI BIR TESADÜF!

    2-ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI ARAÇ SIGORTA IHALESI
    Istanbul Büyüksehir Belediyesi, agir tasitlar için, sigorta ihalesi açiyor. Bu ihale, 197 milyar lira ile AKP Istanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya'nin, önceden ortagi oldugu Büyükkaya Sigorta Aracilik A.S'ye veriliyor.
    NOT: Istanbul Büyüksehir Belediyesi, ihalenin usule uygun oldugunu açikliyor. ILAHI BIR TESADÜF!

    3-TCDD ISTASYON YENILEME IHALELERI
    TCDD'den 10 istasyon yenileme ihalesi AKP Kadin Kollari MKYK Üyesi Emine Alioglu'na veriliyor. Bu AKP'li müteahhit hanim, ayni zamanda yesil kart sahibi. Önce devletten yesil karti aliyor, sonra da 10 Istasyon yenileme ihalesini aliyor.
    NOT: TCDD ihalelerin usule uygun oldugunu açikladi. ILAHI BIR TESADÜF!

    4-GEBZE AKARYAKIT KAÇAKÇILIGI OLAYI
    5 trilyonluk bir hadise. Ulastirma Bakanligi Müstesar Yardimcisi Kemal Albayrak dahil, bir çok bürokrat halen yargida. Kemal Albayrak, AKP Kurucular Kurulu üyesi ve AKP Kirikkale eski Milletvekili. Türkiye'de, yilda 1,5 milyar $'lik akaryakit kaçakçiliginin oldugu açiklaniyor.
    NOT: Halen dava yargida devam ediyor. Olayi ortaya çikartan Kocaeli Emniyet Müdürü bilahare görev yeri degistirildi. ILAHI BIR TESADÜF!

    5-TMSF OTEL IHALESI
    TMSF, Ceylan Grubu'ndan, banka borcuna karsilik 52,5 milyon $'a Antalya'daki Deluxe Resort Otel'i aliyor. Devir öncesi otel fiyati, ekspertif raporunda bu sekilde belirtiliyor. TMSF, ayni oteli bu sefer 25.3 milyon $'a satiyor. Ulusoy Grubu aliyor. 27 milyon $ devlet zarar ediyor.

    NOT: TMSF, yapilan islemin usule uygun oldugunu açikladi. ILAHI BIR TESADÜF!

    6-DERINCE ARAZI ALIMI OLAYI
    Özellestirme Idaresi, Yarimca Porselen Arazisi'ni, 30.5 milyon $'a bir özel sirkete satiyor. Erdemir, 82 milyon $'a ayni araziyi, bu sefer sözkonusu özel sirketten satin aliyor. Devlet, 52 milyon $ kendi arazisinden zarar ediyor. Ve Erdemir yönetimi, 2 yildir bir liman için arazi aradiklarini ifade ediyor, 20 gün içinde en pahalisini seçiyor.

    NOT: Erdemir, yapilan islemin usule uygun oldugunu açikladi. ILAHI BIR TESADÜF!

    7-BALIKESIR SEKA KAGIT FABRIKASI IHALES I
    Fabrika, 30 Haziran 2003'te 1.1 milyon $'a Albayraklar A.S'ye satiliyor. Özellestirme Idaresi, piyasa degerini 51 milyon $ olarak belirliyor. Sonra Selüloz-Is Sendikasi, mahkemeden satisi iptal ettiriyor. Bu arada ihale iptal edildigi için, bu parayi Özellestirme Idaresi talep ediyor. Sirket bununla ilgili henüz ödemede bulunmuyor. 12.7 trilyonluk bir varlik kaybi tespit ediliyor. ( Yaklagib 10 milyon $'lik ) Bu rakam stoktaki mallarin satilmasindan ve alacaklari tahsil etmesinden kaynaklaniyor. Mahkemenin iptal karari Nisan 2004'te. Yani 10 ay sonra.
    NOT: Maliye Bakani, gerekenin yapilacagini açikladi. ILAHI BIR TESADÜF!

    8-HALKBANKASI'NDA 30 MILYON $'LIK KREDI ZARARI OLAYI
    Devlet Bakani Ali Babacan'a, Net Holding'in 30 Milyon $'lik kredisinin geri alinamayacagi ve hemen müfettis görevlendirilerek olaya el konulmasi, aksi takdirde zaman asimina ugratilacagi, TBMM Yolsuzluklari Arastirma Komisyonu'nca ve resmi yazilarla uyarildigi halde, bir islem yapilmamis ve 30 milyon $ gibi bir alacak zaman asimina ugruyor. Benzeri bir iddia ile, 57. Hükümet'in Basbakan Yardimcisi Hüsamettin Özkan ve Devlet Bakani Recep Önal'in, Yüce Divan'da yargilanmakta olduklari bilinmektedir.
    NOT: Bakan ile ilgili herhangi bir islem yapilmadi. Müfettisle ilgili, görevi ihmalden dava açildi.
    ILAHI BIR TESADÜF!

    9-TEKSTILDE 1 KATRILYONLUK HAYALI IHRACAAT OLAYI
    2004 yilinda, 915.3 trilyonluk Katma Deger Vergisi tahsil edildi. Buna karsilik, 2 katrilyon 83 trilyonluk vergi iadesi yapildi. Yaklagib 1 katrilyonluk hayali ihracaat yapildigi iddiasi var. Bu konu ile ilgili Maliye Bakani Unakitan; "Denizli'de 50 milyon $ ihracaati olan bir firma, inceleme görmüs. 100 bin $'lik Rusya'ya yaptigi ihracaatlarin alicisi bulunamiyor. Yahu Rusya'da kimi buluyorsun ki? Arasan Rusya'da Basbakan'i bile bulamazsin. Bu adamin adi olmus hayalici. Inceleme yapilmis. Inceleme elemani böyle demis. Inceleme elemani kim Allah askina? Maliye Bakani adina inceleme yapiyor. Maliye Bakani kim? Yahu Bakan benim ya!" diye konusabilmistir.
    NOT: Bu konu ile ilgili bugüne kadar resmi bir sorusturma açilmamistir. ILAHI BIR TESADÜF!

    10-MAVI AKIM DOGALGAZDA EK PROTOKOL OLAYI
    19 Kasim 2003 tarihinde, Ruslarla ek protokol imzalaniyor. Türkiye, "F1 Formülü" nden vazgeçip, Ruslarin istedigi Fo'i kabul ediyor. Ve 1 Nisan 2005 tarihi itibariyle 8,5 milyar dolar fazladan ödemeye Türkiye razi oluyor. Ana Muhalefet Partisi, konuyla ilgili gensoru verdi. Sayin Basbakan bizzat oylamaya katilip, gensorunun reddedilmesini sagladi.

    NOT: Konu ile ilgili yapilan açiklamalar kamuoyunu tatmin etmemistir. Ayni ve benzeri konudan, geçen dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Cumhur Ersümer'in, formül degigibligi yapti diye ve sonucunda devleti 257 milyon $ zarara ugratilmasina sebep oldugu iddiasiyla, Yüce Divan'da yargilanmakta oldugu biliniyor. ILAHI BIR TESADÜF!

    11-281 MILYARLIK "HUZURLU ORTAM BULMA" OLAYI
    Atilla Basoglu'nun Adana'da sirketi var. Sirketinde Maliye vergi incelemesi baslatiyor. Atilla Basoglu'nun ailesine ait Adana-Yüregir'deki "Yüksel Tekstil" de, vergi kaçirdigi gerekçesiyle, bir süre önce baskin yapiliyor. Ve usulsüzlük dolayisiyla sirkete, 600 milyarlik ceza kesiliyor. Atilla Basoglu CHP Adana Milletvekili. Bir müddet sonra CHP'den istifa edip, AKP'ye geçiyor. Ve AKP'ye geçtiginde " huzurlu bir ortam buldum" diye bir açiklama yapiyor. AKP Adana Milletvekili Atilla Basoglu'nun aile sirketiyle ilgili 600 milyarlik cezasinin, 319 milyara indirildigi ifade ediliyor.
    NOT: Bu olay kamuoyuna "281 milyarlik huzur ortami" diye yansiyor. ILAHI BIR TESADÜF!
    ···
   tümünü göster