1. 1.
    +1
    Ünlü Kellogg kahvaltı gıdalarının sahibi John Harvey Kellogg, mastürbasyona karşı mücadelede önde gelen simalardandı. Servetini, insanlara mastürbasyonun bir hastalık olduğunu anlatan kitaplar satarak elde etti. Mastürbasyonu 31 değişik hastalık için neden olarak suçladı .

    John Harvey Kellogg aynı zamanda günümüzde de yaygın olarak kullanılan mısır gevreği markasına adını veren kişiydi. Kendisinin mısır gevreğini ete eşdeğer sunmasının altında yatan anlayış da etin şehvet duygularını arttırıcı olduğuna inanılmasıdır. Kısacası Kellogg mısır gevreğini bulurken başka bir niyetle bulmuştu. Fakat bu sağlıklı gıdadan korkmamıza gerek yok biz içine bal, polen, arı sütü, kuru üzüm, ceviz, fındık falan atarak başka sonuçlar da elde edebiliriz.

    Kellogg ve yandaşları mastürbasyonu önlemek için oğlan çocuklarının cinsel organlarının uçlarını gümüş bir telle kapamayı ya da anestezi yapmadan sünnet etmeyi, kızlarda ise klitorisin karbolik asitle yakılmasını önermekteydi. Coğrafyalar farklı olsa da vahşetengiz düşünceler ve uygulamalar birbirine benziyor. Batıda 18. ve 19. yüzyılda bu tip uygulamaların var olduğu kayıtlara geçmiştir.

    Bu kampanyaların öyle böyle değil ciddi ciddi delilik boyutunu aldığının diğer bir kanıtı da 1856 ile 1932 yılları arasında ABD panent ofisi verilerine göre tam 33 adet antimastübasyon aletinin icat edilmiş olmasıdır.
    ···
   tümünü göster