1. 1.
    +1
    Eski resimlerde ve filmlerde dikkat çekmeyen bazı ayrıntılar artık insanların ilgisini çekmeye başlamıştır. Şarlo filmindeki garip davranışlı kadın haberini daha önce sitemizde yayınlamıştık. Şimdiki haberimiz bir fotoğrafla ilgili.

    Kanada’dan yayın yapan Virtual Museum isimli sanal müze sitesinde yayınlanan aşağıdaki resimde sel felaketinden sonra yeniden inşaa edilen South Fork Köprüsünün açılışındaki kalabalığı görülmaktedir.

    http://imgim.com/4510inciv4801898.jpg

    Resimde köprünün açılışını ilgi ile izleyen vatandaşların arasında genç bir adam hemen dikkat çekmektedir.

    Bu adamın taktığı gözlük ve üzerindeki elbiseleri resmin çekildiği 1940 yılında kullanılmayan, modern şeylerdir. Matrixvari gözlüğü, üzeri yazılı tişörtü ve üstündeki süeteri yakın tarihlerin modasını yansıtır.

    Fotoğrafdaki adamın zaman yolcusu olduğu iddia edilmektedir. Ancak bu görüşe karşı çıkanlar bu tür gözlükleri Babara Stanwyck’in 1920lerde oynadığı “Double Indemnity” isimli filminde de kullanıldığını, üzerindeki baskılı tişörtün spor takımı forması olabileceğini söylemektedirler. Ancak bu şahsın elindeki portatif fotoğraf makinesinin modern görünüşüne bir açıklama getirememektedirler.

    Resimde elinde dijital fotograf makinesi tutan yabancı bir photoshop hilesi midir? Zaman Yolcusu mu? Yoksa üzerinde durulmaya değmez bir ayrıntıdır?
    ···
   tümünü göster