1. 1.
    0
    http://imgim.com/elisabethbathory.jpg

    1611 senesinde Macar kontesi Bathory’li Elizabeth 650 genç kızı katlettirdiğinden dolayı kalenin bir odasına kapatılıp üzeri tuğla ile örtülerek cezalandırıldı. Kurbanlarını kanları içinde banyo almak için öldürmekteydi. Çünkü bu zavallılarını kanlarının kendi vucudunu gençleştirip güzelleştirdiğine inanmaktaydı.

    Oldukça kibirli olan kontes bütün Avrupa’da meşhur olan güzelliğinin solmasından ölesiye korkmaktaydı.

    Bir keresinde hizmetçilerinden birine o kadar hızlı bir tokat atmıştı ki, genç kızın kulağından çıkan ve kontesin üzerine sıçrayan kanın derisini daha yumuşttığını hayretle fark ederek bu büyülü tedaviyi keşfetmişti. Böylece hizmetçiyi öldürterek kanıyla tüm bedenini yıkamaya karar verdi.

    Hizmetçiyi boğazlatıp kanını bir tüpe doldurttu, daha sonra hafif ısıtarak içinde duş aldı.

    Bu caniliğin sürdüğü on sene içerisinde para ve iş verileceği vaadi ile kandırılan yüzlerce genç kız kaleye alınarak orada katledildi ve kanları alındı.

    Zavallı kurbanlar bir hücreye kapıtılarak türlü iskencelerle vucutlarındaki son damlasına kadar kanları çıkarılarak, sabah güzellik banyosu yapacak olan kontes için hazırlanıyorlardı.

    Önceleri kale duvarları arkasında sürdürülen bu cani çalışma daha sonra halk içerisinde kulaktan kulağa anlatılmkaya ve Kontesin Kanlı şöhreti diğer ülkelere de yayılmaya başladı. Kralın görevlendirdiği bir grup yargıç ve asker kaleyi bir gece ansızın batı ve öncelikle hizmetçiler ile Kraliçeyi ele geçirdi. Sarayın her tarafı arandı ve insan cesetleri çıkarılmaya başlanınca Kraliçe bir hücreye hapsedildi. Yargıçlar önce hizmetçileri sorguladı. Anlattıkları öylesine tüyler ürperticiydi ki, mahkeme çok sürmeden hizmetçiler duruşma salonda öldürülerek cezalandırıldı.

    Kraliçe de bir süre için hücresinde kaldı. Bu dönem içinde güzelliği görmeye gelen bir çok asilzade kaleyi ziyaret etti. Daha sonra Kraliçe ifadesi alınarak sürgüne gönderildi. Burada hayatının kalan kısmını tek başına geçirecek ve sırrıyla birlikte ölecektir.
    ···
   tümünü göster