1. 1.
    0
    http://imgim.com/7728incin1606074.jpg
    http://imgim.com/hayaletressam.jpg
    http://imgim.com/mutfaktakihayalet.jpg
    http://imgim.com/resimler.jpg
    http://imgim.com/surat1.jpg

    1971 senesinden bu yana ispanya’nın Belmez Kasabasında bir evin mutfağında kendiliğinden ortaya çıkan çizimler herkesi şaşırtmaya devam etmektedir. Tüm çalışmalara rağmen resimlere ilişkin bir sahtekarlık tespit edilememiştir.

    23 Ağustos 1971 tarihinde Maria Gõmez Pereira isimli bir ispanyol kadını evinde çok garip olaylara seyirci kalmıştır. Mutfağının zemininde aniden bir insan yüzü belirmişti. Resimin üzerini kazıyarak tahrip etmesine rağmen altı gün sonra tekrar belirdi ve bu kez üzeri cimento ile örtüldü. Bir hafta sonra aynı yerde başka bi yüz açığa çıktı. Aile yeniden resmi tahrip etmek istediyse de, bu kez araya giren Belediye Başkanı olaya müdahale etti ve cimento kalıbını kırdırarak attırdı ve resimleri korumaya aldı. Olayın geçtiği arazinin eski bir mezarlık olduğu bilindiğinden, bu esrarengiz olaya neyin sebebiyet verdiğini araştırmak için zeminin kazılmaya başlandı.

    Dokuz adım kazıldıktan sonra insan kemiklerine ulaşıldı ve bunlar dini adetlere göre yeniden gömülerek, mutfağa yeni bir zemin döşendi. iki hafta sonra yeniden bir erkek suratı zeminde belirdi. Sonraki iki hafta içinde etrafında bir çok küçük yüz bulunan bir kadın suratı görülmeye başlandı.

    Zamanla bu esrarengiz olayın bir izleyici kitlesi oluştu. Bunların bazıları yeni yüzlerin ortaya çıkmasına bizzat şahitlik yaptılarsa da, tüm bu olanlara mantıklı ve tatminkar bir açıklama getirmeyi kimse başaramadı. Bu şekillerden bazıları bir gün içinde görünüp kaybolurken, bazıları ise çok uzun zamanlar yerlerinde durmaktadılar. Odaya konulan teyipler geri sarılarak dinlendiğinde, fısıltı sesleri ile ağlama çığlıkları duyulmaktaydı.

    Zemin sık sık kırılarak değiştirilse bile, geriye dönen yüz şekilleri her seferinde yeniden kendini göstermekteydiler. Şekiller deterjanla silinerek çıkarılmaya çalışıldıysa da, resimler tekrar ve tekrar ortaya ıkmaya devam ettiler. Kimyacılar çimento kalıplarını tahlil ettiyseler de, herhangi bir boya ve kimyasal maddeye rastlamadılar.

    Olay 1972 senesine kadar devam etti. Hiç bir bilimsel açıklama getirilemedi. Bunun bir aldatmaca olduğundan tutun da, hayalet işi olduğuna, ve hatta Maria Gõmez Pereira’ın pgitakenetik güçleri olduğuna kadar bir çok görüş ortaya atıldı. Ancak yine de Belmez resimleri günümüze kadar birer sır olarak kalmayı sürdürdüler
    ···
   tümünü göster