1. 1.
    +7 -2
    okumuş olanlar bi toplansın, ciddili bir sorum olcak sizlere.

    beyler. öncelikle, cevaplamadan gitmezseniz sevinirim.

    leyla ile mecnun'u izlemem, yılda bir denk geldikçe 5-10 dk göz atarım o kadar. neyse, az önce ekşisözlükte 2 dakikalık bir işim vardı. " ben de özledim " dizisi yayınlanmış lakin leyla ile mecnun dizisinin adı çok geçtiğinden, o başlığa baktım ilk önce. son sayfayı açıp " final " yaptığını öğrendim.

    ve entrylerden birinde şu yazıları gördüm

    " sıradan hüzünlü finallerden değil.
    çünkü her şey anlamlı şeylere dayandırılmış ve sıradan şeyler de değil. dizi nasılsa finalde öyle.

    misal,
    sürekli aksakallı dedeye muhtaç olması yani doktora... iğne çok önemli, o da asa. dizide asa kaybolunca aslında hastalandığını vs anlıyoruz. çünkü sürekli asa aranıyor her yerde. bazen aksakallı uzun süreler gözükmüyor belki çaresizlik.

    balık meselesi. balık tek arkadaşı gibi bir şey. balığın pullu olması ismail abinin renkli giyinmesi. ismail abi hooop denmesi ise mecnun ile fanus arasındaki mesafeden dolayı ona sesini duyurmak istemesi.

    yavuz hırsız meselesi zaten apayrı düşünülmüş...

    annesinin terketmesi...

    kaan meselesi. kaan zaten dizide yanlış hatırlamıyorsam ya okul elbiseli ya takım elbiseliydi, normal giyindiği zaman neredeyse yoktu. "

    burada önemli kısımlar şunlar

    • " misal,
    sürekli aksakallı dedeye muhtaç olması yani doktora... iğne çok önemli, o da asa. dizide asa kaybolunca aslında hastalandığını vs anlıyoruz. çünkü sürekli asa aranıyor her yerde. bazen aksakallı uzun süreler gözükmüyor belki çaresizlik. "

    • " balık meselesi. balık tek arkadaşı gibi bir şey. balığın pullu olması ismail abinin renkli giyinmesi. ismail abi hooop denmesi ise mecnun ile fanus arasındaki mesafeden dolayı ona sesini duyurmak istemesi. "

    dizinin içeriğinin absürd komedi olduğunu biliyorum ama final bu arkadaşın dediği gibi gerçekleştiyse, yaklaşımı doğru olmuş.

    peki sorarım sizlere.

    bu final, bizim okuduğumuz hikayenin finalinden farklı mıydı?

    yani..

    dizinin senaristiyle, bu hikayenin yazarı arasında bi bağlantı var mıdır sizce?

    edit. @16 da dediğim gibi. çalıntıdır diye gündem yaratılım mı lan twitter'da?
    ···
   tümünü göster