1. 1.
    +1
    http://imgim.com/ssourangmedan.jpg
    1947 Haziran’ında, Sumatra açıklarında seyreden Hollanda bandıralı gemi SS Ourang Medan’dan tehlike mesajları gelmesiyle başlayan olaylar zinciri, büyük bir felaketle sonuçlanmasına rağmen hala üzerindeki sır perdesi kaldırılamamıştır.

    SS Ourang Medan gemisinden gönderilen acil mesajlarda yardım istenmesiyle başlayan ve "Kaptan dahil tüm mürettebatımız öldü" denilen mesajın hemen ardından "ölüyorum !.." diye ikinci mesaj radyoyla gönderilmiştir. Mesajı alan gemilerden Silver Star hemen koordinatları tespit edip Ourang Medan’ın yanına gitmiş ancak gemide bir tane köpek de dahil olmak üzere sadece cesetlerle karşılaşmıştır. Mesajları gönderen tayfa da haberleşme odasında ölü bulunmuştur.

    SS Ourang Medan olayını tuhaf yapan şey ise, tüm cesetler elleriyle işaret ederek güneşe baktıklarının belirtilmesidir. Ağızları sonuna kadar açılmış, suratlarında korku ifadesi ve dişlerini sıkmış bir şekilde duran ölüler. Diğer bir ilginçlik ise, ölenlerin vücutlarında darbe veya yaralanma belirtisinin görülmemiş olmasıdır.

    SS Ourang Medan'ı bulan ve en yakın limana zütürmek için yedeğe alan Silver Star müerttebatı geminin kargo bölümüne girmeye çalışırken SS Ourang Medan'dan dumanlar çıkmaya başladığını farkedip, hemen gemiyi terk edip Silver Star’a dönerek iki gemiyi ayırırlar. Silver Star'ın ayrılmasının ardından bugün bile nedeni bilinmeyen bir patlama gerçekleşir ve saniyeler sonra Ourang Medan sulara gömülür.

    Ourang Medan mürettebatına ne olduğuna dair gizem hala sürmektedir. Bazıları okyanus dibindeki yarıklardan çıkan metan veya başka bir kimyasalın mürettebatı zehirlenmişler. Bazılarına göre ise, uzaylıların ya da hayaletlerin saldırısına uğramışlar. Ancak ne böyle bir gemi olduğuna dair bir kanıt var, ne de mürettebatının kim olduğu ve başına ne geldiğine dair bir kanıt var.

    SS Ourang Medan'da gözleri açık ölen mürettebatın sırrı hala denizin dibinde gün ışığına çıkmayı bekliyor.
    ···
   tümünü göster