1. 1.
    0
    10 Eylul 1945 yilinda, ABD’nin Kolorado eyaletinde yasayan Clara Olsen aksam yemegi icin tavuk pisirmeye karar verdi. Yemek icin kumeste bulunan 5.5 aylik tavugu gozune kestirdi ve esi Lloyd Olsen’a tavugu kesmesini soylerken kendisi de firini hazirlamaya mutfaga gitti. Hikayenin bundan sonrasi hic te normal degildi. Tavugun basi kesilmisti ama hala yasiyordu. Basi kesilen tavugun kucucukte olsa kalan beyni tavugun o aksam yasamasina yetmisti. Llyod, tavuga kiyamadi ve kendi kendine can vermesi icin sabahi beklemeye karar verdi.

    Ertesi gun Lloyd kumese tekrar gittiginde cok sasirdi. Tavuk hala yasiyordu. Tavuga su ve yem verildi yemek olarak ve tavuk yemini yemek borusunu kullanarak yedi. Bilinmeyen bir nedenle tavuk yasiyordu ve ozel olan bu tavugun ismini Mike koydular.

    Mike 1 hafta daha yasayinca Olsen ailesi, tavugu 250 mil uzakliktaki Utah Universitesi’ne tahlil icin goturdu. Bilim adamlari, kafasiz bir tavugun yasamasindaki mucizeyi anlamakta gucluk cektiler. Mike’in basinin kesilmesi sirasinda baltanin sah damarini kesmedigini ve ani sekilde olusan kan pihtilanmasinin kanamayi durduguna karar verdiler. Bu arada Mike’in kafasi da bir kavanozun icindeydi ve beyninin buyuk kismiyla kulagidan biri hala vucudundaydi. Tavuklarin refleks hareketlerinin bir cogu vucudunda kalan beyin tarafindan kontrol edildigi icin, Mike hala yasiyordu.

    18 ay icinde, Mike “Kafasiz Yasayan Mucizevi Tavuk” diye un yapti ve 1.5 kilodan 4 kiloya kadar daha da buyudu. New York’ta, San Diego’da, San Francisco’da turlar duzenlendi Mike icin. Merakli insanlar siraya girip, Mike’i gormek icin giris bileti olarak 25 cent odediler. Bu turlar sirasinda Mike sahibine 10bin dolar kazandirdi. Mike’in sohreti Life ve Time gibi onemli dergilere de konu olmustur. Guinness Rekorlar kitabinda da Mike’dan bahsedilmektedir.

    Turlarin birinden geri donerken, Arizona’da verilen bir mola sirasinda, cok yedigi yemlerin birkaci, Mike’in yemek borusuna kacmis, o anda yemek borusunu acacak damla bulunamadigi icin oracikta yani 18 ay kegib basla yasadiktan sonra olmustur.

    Mike’in hikayesi bir cok kisiye ornek olmus ve beynini kullanmadan da yasanilabilecegini ispatlamistir.

    http://imgim.com/mike_chicken.jpg
    ···
   tümünü göster