1. 1.
    +7 -1
    yani çoğu laikçi şimdi hoplayacak ama hiç şüphesiz kapitalizmden başka bir şeye değildir.

    ulan akıl var fikir var. eski toplum nasıldı büyüklerle aynı evde yaşar gelin onlara ve eve hizmet ederdi.

    şimdi ne oldu kadının ekonomik gücü olsun safsatasıyla geçen aylarda bir hocanın dediği gibi gidip kocasına ve onun ailesine göstermediği ilgiyi patronuna gösteriyor

    evde makyajını siliyor dışarıya makyajla çıkıyor. aldığı para kendi tüketimine gidiyor eve bir kuruşluk katkısı yok. sadece ağa babaların daha fazla mal satmasına vesile oluyor[1].

    namus mefhumu azaldıkça aile yapımız git gide çekirdek aileye doğru gitti. hatta artık nikahsız çocuksuz kedi köpek besleyen aileler bile türedi.

    yüzyıl içinde bu denli dejenere olmuş başka toplum var mı? hayır. hiç kuşkusuz böyle bir toplum yapısı kapitalizmin daha fazla emek gücü istihdam etmesine olanak sağladı[2].

    burada bir parantez açayım bayanların çalışmasına karşı değilim ama çalışan bayanlar emek piyasasını altüst etmiştir. işsizliği körüklemiş ve tasarruf oranlarını (kadının yaratılış gereği daha fazla ilgiye ihtiyaç duymakta bu sebeple kendi bakımına erkeğe oranla daha fazla para harcamakta) düşürmüştür.

    kadın bu asırda asli görevlerini yerine getirmemiştir[3]. bozulan aileler de eskiden olmayan yeni ticari kurumların oluşmasını sağlamıştır: boşanma avukatları, aile terapistleri, v.b. ...

    bozulan aileler şiddeti daha da körüklemiş ve aile içi şiddet inanılmaz rakamlara çıkmıştır[4].

    hiç şüphesiz kadınlar kendi asli görevini unutmadan her türlü iş sahasında çalışması faal olması hem ülke hem de toplum sağlığı açısından faydalıdır. ama artık şu yüzyılda kadını erkekle bir gören onları yücelten paganist yaklaşımlardan uzak durmalıyız. çünkü bunlar kadını yüceltmekten çok modern köleliği tekrar getirip toplumu dinamitlemekten başka bir şey getirmemiştir.

    kaynaklar: [1] büyük doğu anayasa taslağı, ailenin korunması bölüm.

    [2] kapitalizmin zütürdükleri, syf. 121, david hamilton

    [3] aile ve toplum, syf. 41, ibni hakem

    [4] toplumların yükselişi ve düşüşü: aile yapısı perspektefinden, syf. 62 homer simpson
    ···
   tümünü göster