1. 1.
    +16 -2
    bu gece yapmaya çalıştığımız ama yapamadığımız refik ahmet özütemiz öldü sazan.avisini yarın öğlen 12:00'de tekrardan yapmaya başlıycaz.

    beyler çok kişiyiz ama parça parça bi tak olmuyo harbiden. akşam 22:00'da herkes buraya gelsin birden twit atmaya başlayalım. videoyu falan paylaşalım sürekli

    am ruhu katkılarından dolayı teşekkürler panpama.

    @NihatDogan_ND #sensizolmazbüyükusta diye paylaşıyoruz nihat doğandan yardım istiyoruz

    ________________________________________________
    başlayın beyler #sensizolmazbüyükusta

    Seslendirmeyi yapan geyikli tayt giyen baba nick6 giriniz !
    Videomuzu beğendirmeye yardımcı olan am ruhu nick6 giriniz !

    Elimizdekiler :

    -Ahmet Refik anıtı : http://www.imgim.com/image/1yuqwrl.jpg/
    -video : http://www.youtube.com/watch?v=F3uS6PmUwMc
    -sadece #sensizolmazbüyükusta 'yı kullanalım.
    -videoyu da bol bol paylaşın
    -itü: http://www.itusozluk.com/...%FCtemiz/@11191223/?a=new
    -ulu: http://www.uludagsozluk.c...ahmet-%C3%B6z%C3%BCtemiz/
    -ekşi: http://antik.eksisozluk.c...C3%BCtemiz&i=36514121
    -Twitter : edit5: yazıyoruz: https://twitter.com/searc...zolmazb%C3%BCy%C3%BCkusta

    Rezervleri alın başlık üstte kalsın.

    _____________________________________

    refik özütemiz (doğum 1945 , zeytinköy)

    hayatı


    istanbul , zeytinköy'de doğan refik özütemiz 6 yaşında babasının vefatıyla hayatın gerçekleriyle erken tanışmıştır.bu olay hayatını çok büyük etkilemiştir.1985 yılında istanbul'da tanıştığı suzan gözüpek ile 15 yıl mutlu yaşadıktan sonra eşi suzan özütemiz 2001 yılında vefat etmiştir. eşinin vefatına dayanamayıp son bir kitap çıkarıp edebiyata veda etmiştir. edebiyatın ileri gelenlerinden olan refik özütemiz şiir kitapları haricinde 9 kitap yazmıştır (8'i roman 1'i deneme)
    • dedemin günlüğünden dünya 1960
    • devrim , devrim ve direniş 1963
    • kullardan inciler 1971
    • bıyıklı genç şair 1976
    • hayatımın kadını suzan 1985
    • hayatımın kadını suzan 2 1989
    • serkan ile münakaşalarım 1992
    • hayata dair demeçler 2002

    edebiyatımıza yıllarca emek veren şair, yazar, emekçi ve bir baba...
    asla yılmadı ve bir gençlik hareketinin öncüsü oldu. bu damlalar büyüdü, büyüdü...
    bizlere veda etti ama,
    şimdi vakıflarıyla yaşıyor, yaşatıyor. o bize kim olduğumuzu hatırlatıyor...

    1968 yılında girdiği 45.yıl lisesi’nde yayınladığı küçük çaptaki gazetesiyle edebiyat hayatına başladı.

    1972 yılında eskişehir üniversitesi ingilizce öğretmenliği bölümünü kazandı. 1973 yılında gençlerin başını çektiği protesto ve mitinglerde yer aldı. bu mitinglerde yaşıtları arasından sıyrıldı ve bazı siyasilerin dikkatini çekti. buna rağmen hiçbir partiyle yakınlaşmadı ve çabasını öğrenci olarak sürdürdü. 1976 yılında bölümünden mezun oldu ve eskişehir'de ingilizce öğretmenliğine başladı.

    1977 yılında 3 yıllık kız arkadaşı ile evlendi.1978 yılında doğan oğluna 1973 protestolarında hayatını kaybeden arkadaşı ali ismail'in ismini koydu.

    1979 yılında istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi'ne kaydoldu. ilk şiiri ”biz biliriz” ile gençliğin tuttuğu popüler yazarlardan biri oldu. gelişen siyasi olaylara tepkisiz kalmadı yazdığı köşe yazılarıyla ve bugüne kadar yaptığı sayısız çevirilerle 1980 darbesi'nde atatürk uluslararası barış ödülü'nü aldı.

    1981 yılında aldığı ödüllerle yurtdışına da adını duyuran usta şair, londra edebiyat akademisine davet edildi. fakat bu daveti kibar bir biçimde reddeden gurur tablomuz ölene kadar kendi vatanında çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

    1984 yılında “gülü seven” eserinden sonra “gözlerim ceşme” eseriyle ününe ün kattı.1989'da edebiyat hayatının en verimli çağında kulaklarından duyduğu rahatsızlık ve giderek ağırlaşan böbrek iltihabı nedeniyle edebiyat dünyasına veda etti.

    44 yıllık edebiyat hayatından sonra toprakları hatay'a geri döndü. 2013 haziranı'nda babasından kalan son yadigarı olan kronik akciğer sendromu baş gösterdi. haziran sonunda fenalaştığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı fakat 24 ağustos'a kadar süren yoğun bakım müdahaleleri acı sona mani olamadı. o gece kalp krizi nedeniyle hayata veda etti. yılların yıpratamadığı yazar, babasının hediyesine yenik düşmüştü. fatih camii’de toplanan binlerce insan, onu son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

    yazarın ayrıca kazandığı paralarla kurduğu 2 vakıf bulunmaktadır. biri memleketi hatay’da kimsesiz çocuklara yardım etmektedir. diğer vakfının adının açıklanmamasını rica etmiştir fakat bu vakfın halen istanbulda anadolu yakasında faaliyetlerini sürdürdüğü bilinmektedir.
    ···
   tümünü göster