1. 176.
    +5 -1
    şeriat veya neo-osmanlıcı panpalar size sorularım var:
    1-tamam inançlısınız eyvallah. inançlarınızın egemen olduğu bir devlet istiyorsunuz. mantıklı.tamam. sizin için en iyi ahlak islam ahlakıdır. tamam kabul. islam lideri(halife)istiyorsunuz.iyi güzel.ama bazı sorularım var.
    osmanlının en güçlü dönemi 1400-1600 yılları arasındaydı. ondan sonraki osmanlıdan cacık olmaz. hele osmanlının son 100 yılı tamamen facia. resmen devlet bölünmesin diye baştakiler herkesin dediklerini yapmış(jön türklerin, rusyanın ve en son ittihatçıların dedikleri)artık tamamen yapılmış. yani zaten halihazırda olan ülke gibi tutmuş.siz bunu mu istiyorsunuz? bunu istiyorsanız harbi problem var.
    sonra gelelim şeriata. şöyle bir düşünün. şeriat geldi iyi tamam eyw. iran gibi olduk tamam eyw. sonra eşinizin hamile kaldığını düşünün. kız çocuğunuz oldu.hah işte şimdi iyice okuyun.
    sizden bir parça olan o kız çocuğunuz şeriat ülkesi olduğumuz için büyük sorunlarla karşılaşacak.(burası iran değil yeaa diyenler gibtirin gidin, şeriatın olduğu her yerde kadınlar ezilir)
    o sizden bir parça olan kız çocuğunu 1001 zorla büyüttünüz diyelim. evlendi.peki eşi 2.veya 3. kadın almak isterse? şeriat isteyenler bu kadar geniş mi?gavatlık değil mi bu? veya diğer opsiyon çok eşli değildi ama adam buna çok çektirtti ve kız çocuğunuzu hayattan bezdirdi. sonunda adam öldü.ama kızınıza yine bir tak kalmadı. şeriat mahkemelerinde kadınlar miras konusunda avcunu yalar. değil mi?
    bunları bir düşünün. kadının başına gelecek olumsuzlukları bir düşünün. ondan sonra konuşun.
    eğer şeriat yasalarını günümüze göre revizyone ederiz dicekseniz hiç demeyin.siz kimsiniz ki allahın yasalarını değiştiriceksiniz? değil mi?
    son olarak şunu da diyeyim.
    türk/kürt/ateist/müslüman/yahudi vs vs vs. bu ülkede yaşayan herkes olarak bize türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı bağış edilmiş. hepimizin ortak özelliği bu ülkede yaşamamız.o yüzden. sizce de herkes farklılıkları bir kenara bırakıp, elimizde olana en iyi katkıyı yapmak bizim tek görevimiz değil midir?
    am züt meme
    ···
   tümünü göster