1. 1.
    +58
    bu başlıkta açıklıyorum.

    cahil oldukları için...

    şimdi binler rip current (rip akıntısı) diye birşey var ve 10 kişiden 9'u bilmiyor. ben istanbulda yaşadığım halde denize pek girmem.
    rip akıntısı denen huur çocuğu genelde riva'da ve yoğunlukla şile'de oluyor. şilede ölenler için hatta çukur var bilmem ne var, şilede açıkta yüzmek tehlikeli gibi efsaneler var. gibtir edin muallaklere inanmayın. karşıdan gelen dalganın ortasında geniş bir boşluk varsa veya geriye doğru uzanan dalga gibi beyazlık işte orası rip bölgesidir. rip ne diye sormayın şimdi amk. dalgada yüzmeyi maharet sanmayın yannanlara yan basmayın.

    http://powerfulstorms.com...rent-WesternAustralia.jpg avustralya'dan bir resim
    http://powerfulstorms.com...hinaBeach-ripcurrents.jpg çinde 1 plaj

    bu resimde denize boya dökmüşler, rip akıntısı alıp zütürüyor
    http://sls.com.au/sites/d...0courtesy%20of%20SLSA.JPG

    http://www.fksa.org/galle...7626720/Half_Moon_Bay_Rip

    edit: akıntıya kapıldıysanız kurtulmanın yolu da, akıntıya karşı değil akıntının zütürdüğü yöne doğru yüzerek etkisi azalınca sola veya sağa doğru kaçmak ama kıyıya geri dönerken tekrar kapılabilirsiniz. paniklemeden diğer tarafa doğru yüzün.

    http://www.ccprc.com/imag...es/N1256//RipCurrents.jpg

    edit2: beyler bölgeleri bilmem bana sormayın yanlış yönlendirmeyim, karadeniz'de yüzenler ayağını denk alsın bence.
    ayrıca yüzmekten korkun diye söylemedim bunu, sadece fazla coşmayın diye uyarıyor dalgalar. deniz suyu sedef hastalarına iyi gelebilir. (geçirir demiyorum ama görüntüyü, kızarıklığı falan azaltır biraz.) ayrıca yüzmek en faydalı sporlardan biridir. çok hevesliyseniz ve imkanınız varsa havuzlara yönelin.
    ···
   tümünü göster