1. 1.
    +15 -5
    kendisi kuzenimdir. burdaki ateistler gibi de ozentilikle bu ise girisen biri degildi, sartre hayrani moleküler biyoloji ve genetik mezunu bi adamdi. arasira tartisirdik ,tartismalarin sonu hep onun bilimsel aciklamalariyla bilimin tek dayanak olmasiyla deney olmadan biseyin gercek olmadigi israri konusunda tikanirdi. yani kisaca bilim gelistikce deneylerle bazi seyler cozuldugu formule edildikce, allah'in varliginin bi anlami yoktu.

    sonra kendisinin annesi vefat etti,cok cokmus gordum onu 'allah rahmet eylesin' diyip taziyelerimi bildirdim ,resmen olu gibiydi icinde firtinilar kopuyordu ama soyleyemiyordu bunu..

    daha sonra tekrar biaraya geldik, bana dedi ki amsever sen hep hakliydin.. niye dedim? anlatmaya basladi..

    'annem oldukten sonra inandigim bilime gore onun artik tamamen yokoldugunu tamamen bedensel olarak curuyup dogaya karisacagini,ruh diye biseyin varliginin olmadigini cunku bunun bilime ters dustugu konusunda kendime telkin yapiyordum,bu bana aci veriyordu ama bilimsellikten taviz vermemem gerekiyordu, kendi icimde catisiyordum..

    daha sonra bi sigara yaktim gokyuzunu izlemeye basladim herseyin bu kadar anlamsiz ve basit olmasinin sadece olayin maddesel biyolojik bu durum oldugunun anlamsizligini dusunmeye basladim, annemi dusunmek bile sacma olmaliydi artik bilime gore cunku yokolmustu artik. gokyuzune bakarken birden tum algim farklilasti bianda tum bedenimi ,varligimi o ana kadar hic hissetmedigim bi duygu kapladi tum uzuntum yerine huzura birakti. resmen annemi hissettim ve onun 'ben allah'in yaninda guvendeyim yokolmadim ,yanindayim gozunle goremesende, kulaginla duyamasanda hep kalbindeyim ,ruhundayim beni merak etme gun gelecek tekrar beraber olacagiz oglum..'diyisini hissettim ne kelime vardi ne bi soz ama hissetiklerimi ancak sana boyle ifade edebilirim.. iste o zaman farkina vardim bu hayatta bilimsel formullerden, positivizmden,biyolojiden cok daha ote seyler vardi ve bizim bunlari deneye tabi tutamamamiz onlarin olmadigi anlamina gelmiyordu ve gokyuzune baktim tekrar tum uzuntum yokolma korkum bianda silindi, annemin guvende oldugunun sadece bedeninin oldugunu ,ruhunun bilincinin maddeotesi bi alemde hala yasadigini kesin olarak anladim.. kendi aklimizin kibirle vardigi yargilarin ne kadar sacma oldugunu anladim sonsuz bi sistem ve bu sistemi organize eden bi guc oldugunun farkina vardim.

    iste kuzen bu yuzden sen hep hakliydin, haksiz olan bendim... allah herseyi bilen ve gozetendir..tum nefisler tekrar ona dondurulecek ben artik buna iman ettim.
    ···
   tümünü göster