1. 151.
    +7
    evet bin kuruları malum tecih dönemi yaklaştığından bir iki satır yazayım istedim. başlığa karabük üniversitesi yazıp arattığınıza göre sınav sonucunuz içler acısı olduğundan öncelikle hepinize geçmiş olsun diyorum. biz her ne kadar gelmeyin diye zütümüzü parçalasak da yaklaşık on bin öğrenci bu yıl kayıt yaptıracak.oha amk 10 bin çok değil mi demeyin sks başkanı söylediydi onun yalancısıyım.
    ilk olarak üniversiteden bahsedeyim. hocalarının büyük çoğunluğu çok mübarek insanlardır.bir rektörü vardır ki off off orda burda konuşurken rastlarsanız dinleyin görün nasıl da bülbül gibi şakıyo. benim mezunlarım faprikatör olacak der durur. yalnız taşaklı adamdır kendisi aleksis shawne yakınlığıyla bilinir ki bu ve bununla beraber üniversitedeki cemaat yapılandırmasının etkisiyle çok hızlı büyümekte olan bir üniversitedir. (ha bir de kardemirin büyük desteği var hakkını yemeyelim.) ancak yanlış anlaşılmasın gelişiyor demiyorum büyüyor diyorum. sadece büyüyo amk üniversitesi sadece binalar dikiliyor ve öğrenci sayısı arttılıyor. doğru düzgün bi labaratuvar binası ve malzemeleri olmasa da bölüm üzerine bölüm açıyor sayın rektörümüz. hemen hemen tüm mühendislik bölümleri açıldı. deniz ulaştırma ve işletme müh. de açarlarsa gram şaşırmam amk.
    Peki ya eğitim ?
    bir otomotiv müh. öğrencisi olarak aldığım eğitimden kesinlikle memnun değilim onu söyleyeyim. bölümün adına aldanıp yazdıp geldim binler ama pişmanım mınıgibiyim. diğer bazı mühendislik bölümlerinde de arkadaşlarım olduğundan aynı yorumu diğer bölümler için de geçerli kabul edebiliriz.
    ha bir de hazırlık kitlerler bir sene. bi gibe yaramaz binler 40-45 kişilik sınıflarda verimli bir şekilde dil eğitimi verilebileceğine inanmıyorum. tabi öğrencilerin altyapılarının vasat olduğunu düşünecek olursak. ki öyle oluyo amk düz lise mezunusunuzdur çoğunuz omegleda chatrulette karıya kıza memelerini göster diyebilecek kadar ingilizce bildiğiniz aşikar.
    diyeceğim o ki üniversiteden pek bi beklentiniz olmasın binler.ha iyi hocalar yok mu tabi var ama genel olarak eğitim vasat.

    Şehirden bahsedecek olursak.
    Karabük şehri cumhuriyetin ilk fabrikalarından birinin bulunduğu bir şehir olmasına rağmen pek fazla gelişememiş binler. karabükte gibinizi salladığınızda kızlar yerine muhtemelen hattanelerden birine çarpacaktır.(burada şair demir çelik fabrikalarının yoğunluğundan bahsediyor)demir çelik sanayiinin yoğunluğu her ne kadar son yıllarda önlemler alınmaya çalışılsa da bariz hava kirliliğine neden olmaktadır. büyük bir şehirden geliyorsanız adapte olmakta güçlük çekebilirsiniz ki çekeceksiniz de. istanbul'dan gelen biri olarak ilk 15 günüm kabus gibiydi diyebilirim. öğrenciler burada ne tak yiyor boş zamanlarında diye soracak olursanız:
    safranboluda 3-5 takılınabilecek mekan vardır öğrenciler oralarda takılırlar. genellikle north ve sade kahfe elit elit takılayım hıadıbınaa triplerine girmek istediğinizde gideceğiniz mekanlardır. bar olarak eski çarşıda arasna ve gümüş konak çokça tercih edilen mekanlardır. damsız girilmez haftasonu canlı müzik ayakları olur. şahsen (dam bulamadığımdan değil)tarzıma hitap etmediğinden buralara 2. kez gitmeyi düşünmedim düşünmüyorum da.bir de safran pub vardır ki oraya da damla gidilmez. 50 lik 60lık beyamcalarla oturur içersiniz. şaka bi yana duvarda marlynn monroe resmi felan asılıydı güzel mekan gib gibe bira içip muhabbet sokmak için. ama biraz fiyatlarda artış olmuş haberiniz ola mınıgibiyim.
    giberim mekanını bi biraya 8-10 lira verilir mi amk derseniz biranızı alıp eski çarşı manzaralı bi yere çöküp demlenmek çok güzel bir alternatiftir sizin için binler.
    karabük ne kadar gib gibiyse eski çarşı da o kadar güzel bi yer hatta orda bulunmaktan, sokaklarında boş boş gezinmekten keyif alacağınız tek yer diyebilirim bin kuruları.
    Anlayacağınız o ki üniversite gibi şehirden de pek bişey beklememenizi salık veririm.
    gel gelelim doğasınaaaa.
    binler karabüğü dağ bayır dere tepe gezmiş biri olarak( ne yapalım amk şehirden bi gib çıkmayınca dağa taşa vurduk kendimizi) doğasının güzel olduğunu söyleyebilirim. bir sürü kanyonla karşılaşıcaksınız karabükte ve bu kanyonların büyük kısmı -belki de hepsi emin olamadım amk- volkanik kanyonlardır. özellikle birkaçı görülmeye değer. Yenice diye bir ilçesi yer vardır -merkeze yaklaşık 30-35 km uzaklıkta bulunur kendisi- bu yenicenin ormanları varya ormanları işte o ormanlar dünya üzerinde acilen korunması gereken 100 noktadan birisi seçilmiştir ve türkiyenin en sık ormanları da sanırım yenice ormanlarıydı ayık olun giberim. yeşil yenice derler zaten buraya ayıdır kurttur her bi gibim yaşar burda. doğa sporlarıyla ilgileniyorsanız boş zamanlarınızı güzel bi şekilde doldurabilirsiniz.
    haa bi de öğrenci kulupleri var. su sporları kulubü aktiftir ama yavşak bi kuluptür. etkinliklerine adam zütürürken tip ve cinsiyet ayrımı yaparlar. doğa sporları kulübü piknik kulubüdür. doğa sporlarının bünyesinde bigiblet topluluğu vardır onlar da aktiftirler ama çok fazla boş adam doluşmuştur son dönemlerde. eski tadı yoktur oranın da ama tanışılası elemanlar vardır hala. benim bildiğim takip ettiğim kulüpler bunlar olduğundan diğerleri hakkında yorum yapamiciim.
    diyeceklerim bu kadar binler sorusu olan özelden mesaj atsın yardımcı olmaya çalışırız elden geldiğince.
    hadi somurdum sol taşaklarınızı kendinize iyi bakın.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster